Nieuws Mechelen Voka-KvK Mechelen reikt drie awards uit

Voka-KvK Mechelen reikt drie awards uit

Voka-KvK Mechelen reikt drie awards uit

voka awards - voka mechelen - foto joren de weerdtTijdens de tweede editie van Award@Voka, die plaatsvond in het Mechelse bioscoopcomplex Utopolis, bekroonde Voka-Kamer van Koophandel Mechelen donderdagavond drie succesvolle ondernemingen.

De Award Excellente Onderneming werd uitgereikt aan brandstoffenspecialist Maes en Zonen uit Bornem. Dit bedrijf haalde het van de drie andere genomineerden: Van Dessel Verzekeringen uit Berlaar, Den Overkant uit Sint-Katelijne-Waver en Crosby Europe uit Heist-op-den-Berg. Maes en Zonen heeft een netwerk van meer dan tachtig tankstations onder eigen naam verspreid over heel Vlaanderen. Daarmee behoort het bedrijf tot de top van de zelfstandige petroleumverdelers in België.

Met de Award Jonge Ondernemer 2015 richt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen samen met Jong Voka Mechelen dan weer de schijnwerpers op de jonge ondernemers uit het arrondissement Mechelen. Deze award ging naar het Mechelse Palletkraft van Wiet Vande Velde, dat het haalde voor CardWise-Expenditure en Skillflex, beide uit Mechelen, en het Heistse Pinkoliv.

De Economic Impact Award tenslotte zet de economische verdienste van een onderneming voor de Mechelse regio in de kijker. Ze ging naar Willemen Groep, de Mechelse bouwgroep die momenteel 2.500 medewerkers telt, en Johan Willemen, CEO van de groep, was duidelijk heel tevreden met de award. Hij kondigde wel een gedeeltelijk afscheid aan. Zijn zoon Tom volgt hem binnenkort op aan de top van het bedrijf. Maar ondernemen zit Johan Willemen in het bloed, en hij blijft ermee doorgaan. “De projectontwikkelingen blijf ik nog zelf opvolgen, en ik zet me ook in voor de internationalisatie van het bedrijf. Ik wil ervoor zorgen dat binnen vijf jaar een derde van de omzet van Willemen Groep wordt gerealiseerd in het buitenland.”

John Alpaerts, voorzitter van Voka-KvK Mechelen, kondigde op de awarduitreiking eveneens zijn afscheid aan. Binnen zes maanden geeft hij de fakkel van Voka-voorzitter door aan Jan Scheirs van VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg, de huidige voorzitter van LON Zuiderkempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.