Nieuws Mechelen Vrachtbedrijf Dachser neemt transportgroep Müller over

Vrachtbedrijf Dachser neemt transportgroep Müller over

DACHSER Food Logistics Foto: Dachser.

Vrachtbedrijf Dachser neemt transportgroep Müller over

WILLEBROEK – Het Duitse familiebedrijf Dachser, met onder meer een vestiging in Willebroek, neemt de Nederlandse transportgroep Müller over. De overname omvat onder meer bijna 800 medewerkers en een eigen wagenpark van 350 trucks en 400 trailers.

Müller, beter bekend als Müller Fresh Food, is opgericht in 1938 in Holten en heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries.

In de toekomst zullen de klanten van Dachser gebruik kunnen maken van het distributienetwerk van Müller in Nederland. Die laatste bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks, 400 trailers en meer dan 400 chauffeurs. De CEO van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door zijn vertrouwde en gevestigde managementteam.

“Voor Dachser is de overname een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux”, zegt Alfred Miller, managing director van Dachser Food Logistics.

 

Jan-Peter Müller, CEO van Müller samen met Alfred Miller, Managing Director DACHSER Food Logistics
Jan-Peter Müller, CEO van Müller samen met Alfred Miller, Managing Director Dachser.

7,1 miljard euro netto-omzet

Dachser genereerde in 2021 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer 7,1 miljard euro. In hetzelfde jaar verwerkte de logistieke dienstverlener in totaal 83,6 miljoen zendingen met een gewicht van 42,8 miljoen ton. Het bedrijf wordt vertegenwoordig door eigen landenorganisaties in 42 landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.