Nieuws Mechelen Vrouwen leren boksen bij Move To Happiness

Vrouwen leren boksen bij Move To Happiness

Vrouwen leren boksen bij Move To Happiness

NIJLEN – Move To Happiness lanceert als eerste in België Pink Boxing, een boksles exclusief voor vrouwen. Het Nijlense coachingbedrijf dat voluit gaat voor balans om ons hypermobiele leven praktisch, fit en leuk te houden, komt daarmee tegemoet aan het groeiende aantal vrouwen dat zich veilig en stoer wil voelen.

Vrouwen zijn vandaag steeds vaker op zoek naar een pittige uitdaging of uitlaatklep. “Daarbij vermijden ze liever risico’s. Ze willen wel boksen, maar liefst zonder blauwe ogen en met tanden”, zegt Valérie Fornoville, mede-zaakvoerder van Move To Happiness.

Pink Boxing komt overgewaaid van Nederland waar Boxing Company het met veel succes heeft gelanceerd. Zo is het concept bij onze Noorderburen aanwezig op meer dan 50 locaties en kent het interesse uit 31 verschillende landen. “We hebben boksen toegankelijk gemaakt voor een publiek dat normaal gesproken niet zou gaan boksen. Dit kan door het contact te beperken tot op elkaars handschoenen, er een conditionele doelstelling aan te koppelen en mannen weg te laten”, legt Bart Voet, mede-oprichter van Boxing Company uit.

Professionalisme

Twee coaches van Move To Happiness volgden in Nederland de opleiding tot Pink Boxing-instructeur. Daar werd aandacht besteed aan het technisch, didactisch en methodisch toepassen van het boksen. Isha Peeters en Lynn De Raedemaecker zijn de eerste instructeurs in België met een certificaat.

Pink Boxing is echter meer dan boksen en biedt een gevarieerde workout. “Naast het leren van bokstechnieken, train je ook kracht, uithouding, conditie en coördinatie. De les kent een perfecte combinatie tussen pittig  trainen en ontzettend veel plezier maken. Net dat maakt de les zo toegankelijk voor iedereen en elk niveau”, aldus instructeur Isha Peeters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.