Nieuws Mechelen VZW Werkmmaat renoveert Lierse minigolf

VZW Werkmmaat renoveert Lierse minigolf

VZW Werkmmaat renoveert Lierse minigolf

LIER – Het stadsbestuur van Lier en de vzw Werkmmaat zorgden de voorbije weken voor een volledige renovatie van de minigolf aan het stadspark en de sportvelden. Met veel zorg voor kleurrijke golfbanen, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en een nieuwe veilige toegang. Sids zaterdag 3 april kan iedereen de 18 nieuwe golfbanen komen testen.

De minigolf, bouwjaar 1980, heeft al een hele geschiedenis achter de rug. De medewerkers van de stad stonden jaar en dag in voor het onderhoud en uitbating. Sinds 2016 werd deze taak overgedragen aan de sociaal-economie onderneming vzw Werkmmaat. Na  al die jaren van speelplezier waren de golfterreinen aan vervanging toe. Door de hoogteverschillen, losliggende tegels en opstekende wortels was het terrein niet rolstoeltoegankelijk. Er was nood aan een veilige tweede ingang in de richting van de speeltuin. Verder waren grote delen van het gazon in slechte staat.

De heraanleg werd uitgevoerd in een uniek samenwerkingsverband met medewerkers van de stad Lier, privébedrijven en twee ondernemingen die actief zijn binnen de sociale economie, Steunpunt Tewerkstelling en vzw Werkmmaat. De kostprijs van de heraanleg van de minigolf bedraagt 80.000 euro. De stad Lier en vzw Werkmmaat staan beiden in voor 50% van dit bedrag.

www.minigolflier.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.