Walem start afhaalpunt van groente- en fruitpakketten op

WALEM – Het dorpshuis in Walem bloeit. Na de vernieuwingsoperatie vorig jaar, start er nu ook een afhaalpunt van groente- en fruitpakketten op. Die moet de lokale economie meer leven inblazen.

“Sinds vorig jaar zetten we in op een vernieuwde dorpswerking, waarbij de dorpshuizen worden uitgebouwd tot een draaischijf voor allerlei kleinschalige projecten”, zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

De nieuwste invulling komt nu van Veronique Van den Bergh. Zij leverde al groenten en fruit aan bedrijven, maar gaat deze dienstverlening nu ook uitbreiden naar de Walemnaars. “In eerste instantie vanwege het dalend aantal buurtwinkels en in tweede instantie om de lokale boeren en producenten te ondersteunen”, klinkt het.

Lokale insteek

Het afhaalpunt in Walem start met groente-, fruit- en soeppakketten die wekelijks worden samengesteld en afgestemd op het aanbod en seizoen. Ook klaargemaakte zaken zoals verse soep, quiche, lasagne en bereide groentegerechten staan op het menu.

“De bedoeling is om ook enkele ambachtelijke producten aan te bieden. Denk maar aan honing, verse sapjes of choco zonder toegevoegde suikers”, zegt Veronique Van den Bergh. “In Walem is er eveneens vraag naar bioproducten en ook daar proberen we een lokale producent voor te vinden. Verder bekijken we de optie van een ecokoerier om ook minder mobiele of drukbezette mensen van dienst te zijn.”