Nieuws Mechelen Wat is jouw mening over circulair ondernemen?

Wat is jouw mening over circulair ondernemen?

Wat is jouw mening over circulair ondernemen?

MECHELEN – De stad Mechelen wil verder verduurzamen. In een nieuwe enquête willen de stad en Thomas More Hogeschool daarom nagaan of, en hoe, bedrijven uit onze regio stappen zetten richting circulaire businessmodellen.

De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk ondernemers de enquête invullen zodat het toekomstig beleid van de stad hierop kan worden afgestemd.

Mechelen wil een circulaire stad worden. Daarvoor wil het 50% minder nieuwe grondstoffen aanboren tegen 2030. De productie en consumptie van materialen is immers goed voor de helft van onze CO2-uitstoot.

Een circulaire  economie biedt heel wat alternatieven, die ook nog eens bijdragen tot een meer leefbare stad. Bovendien kunnen producten zo ontworpen worden, dat ze eindeloos kunnen worden hersteld en geüpgraded. Ook dat is circulaire economie. Het vermindert de afvalberg maar houdt de economie competitief.

Wie de bevraging wil invullen kan dat via deze link. Je krijgt er zelfs een kleine beloning voor.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.