Nieuws Mechelen Werkplekleren helpt werkzoekenden en werkgevers

Werkplekleren helpt werkzoekenden en werkgevers

Werkplekleren helpt werkzoekenden en werkgevers

Vlaamse bedrijven groeien en 40% van de ondernemingen werft extra mensen aan, maar geschikt personeel vinden, is niet altijd eenvoudig. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen zet daarom sinds kort met het WELT-traject in op werkplekleren. “Werkervarings- en leertrajecten (WELT) geven werkzoekenden zonder het juiste diploma of ervaring de kans om hun competenties en talent te tonen. Zo vormen ze een deel van de oplossing”, stelt gedelegeerd bestuurder Roel Dockx van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

“WELT komt tegemoet aan de HR-behoeften van alle mogelijke werkgevers. Het helpt hen niet alleen om op een meer creatieve manier te kijken naar hun vacatures, zowel voor laaggeschoolden als voor hoger opgeleiden. Binnen WELT gaat er ook aandacht naar hun opleidingsbeleid, hun mogelijkheden qua coaching en andere HR-gerelateerde items”, benadrukt WELT-coördinator Vicky Van Wesemael van Voka – KvK Mechelen. “De deelnemende bedrijven krijgen intensieve begeleiding en komen regelmatig samen voor groepssessies. Onder begeleiding van een HR-expert wisselen ze dan ervaringen uit, waardoor ze met nog meer kennis en inzicht terzake kunnen handelen.”

De komende jaren begeleidt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen telkens 25 bedrijven bij het organiseren van werkplekleren. Op 30 mei start een tweede WELT-groep van 13 bedrijven, nadat eerder dit jaar al een eerste groep van 10 ondernemingen het WELT-traject heeft aangevat. Onder andere Vosschemie Benelux uit Lier, dat oplossingen in kunststof voor vaklui en particulieren verdeelt, is een van die deelnemende bedrijven.

“We willen ons team uitbreiden met een technisch adviseur voor de winkel. Maar mensen met het ideale profiel voor deze job zijn dun gezaaid. WELT biedt ondersteuning in het hele traject om die vacature mee vorm te geven en in te vullen”, getuigt medezaakvoerder en HR-manager Claudia De Moor. “Het traject geeft je als werkgever de kans om een werkzoekende met bijna alle nodige competenties de juiste stappen te laten zetten om tot een goede samenwerking te komen. Bijkomende troef voor een familiaal bedrijf als het onze, is dat het traject beide partijen tijd en ruimte geeft om uit te maken of er sprake is van onderlinge chemie.”

Bedrijven die meer willen weten over het WELT-traject of er ook graag aan deelnemen, kunnen terecht bij WELT-coördinator Vicky Van Wesemael (Voka-KvK-Mechelen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.