Nieuws Mechelen WeTravel2 krijgt 44.000 euro van Toerisme Vlaanderen

WeTravel2 krijgt 44.000 euro van Toerisme Vlaanderen

Kristof Steegmans van WeTravel2

WeTravel2 krijgt 44.000 euro van Toerisme Vlaanderen

WIEKEVORST – MECHELEN – Stad Mechelen engageert zich als pilootproject voor ‘Stad zonder drempels’, een initiatief van WeTravel2 uit Wiekevorst met steun van Toerisme Vlaanderen.

WeTravel2, een reisorganisator voor mensen met een beperking, stelt een pilootproject voor waarbij mensen met een beperking en hun entourage (partner, familie, vrienden) op individuele basis een stad bezoeken via een aan hun noden aangepast programma. Beleving staat centraal met gekende en minder gekende bezienswaardigheden, binnen- en buitenactiviteiten. Personen met een beperking die niet in eigen begeleiding kunnen voorzien, kunnen beroep doen op een vrijwilliger van vzw Kompaan.

Het aanbod bevat verschillende verblijfsarrangementen. Alles gebeurt in samenwerking met de stad Mechelen en de lokale horeca. “Met steun van Toerisme Vlaanderen onderzoeken we in onze stad wat de mogelijkheden zijn om fysiek toegankelijke toeristische bezoekerspakketten te ontwikkelen en werken verder aan bewustwording in onze sector”, zegt schepen van toerisme Björn Si­ffer. “We mogen ­er trots op zijn dat Mechelen als pilootstad optreedt en als voorbeeld zal dienen voor de uitrol van het toeristisch concept ‘Stad zonder drempels’ naar andere Vlaamse steden.”

Waar WeTravel2 met vernoemd project een lans breekt voor inclusie van mensen met een beperking, heeft ook de wetgevende macht hierin een formeel standpunt ingenomen. Het recht van inclusie voor mensen met een beperking werd recent ingeschreven in de grondwet. “Toegankelijkheid is immers een keuze en gaat er van uit dat niet de persoon met een beperking zich dient aan te passen maar dat dit de taak is van de samenleving. Als pleitbezorger van inclusie past deze aanpassing van de grondwet perfect in ons project ‘Stad zonder drempels’ ”, zegt oprichter van WeTravel2 en initiatiefnemer van dit project Kristof Steegmans.

WeTravel2 heeft een aanbod met fun, comfort en maatwerk als pijlers. Dat is het credo van WeTravel2. Als initiatiefnemer is Kristof Steegmans ook ervaringsdeskundige. Zelf verwoed reiziger kan hij zich door een duikongeluk enkel nog verplaatsen in een rolstoel. Dat verhinderde hem niet te blijven reizen en zo een toegankelijk reisaanbod samen te stellen.

www.wetravel2.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.