Nieuws Mechelen Wiekevorstse Spar staat in de steigers: “Grote aandacht voor verse producten en familiale sfeer”

Wiekevorstse Spar staat in de steigers: “Grote aandacht voor verse producten en familiale sfeer”

Foto: Joren De Weerdt

Wiekevorstse Spar staat in de steigers: “Grote aandacht voor verse producten en familiale sfeer”

WIEKEVORST – De Heistse deelgemeente Wiekevorst krijgt een buurtsupermarkt in een voormalig farbiekspand in de Lindestraat. De werkzaamheden aan de nieuwe Spar zijn er vorige maand begonnen. Zaakvoerders Tim Anthonis en Steven Stouten plannen een feestelijke opening rond half juni. De nadruk leggen ze op hun versaanbod.

Met hun nieuwe uitdaging in Wiekevorst zijn Tim en Steven niet aan hun proefstuk toe. In Kessel (Nijlen), Lier en Schriek (Heist-op-den-Berg) runnen ze ook al Spar-winkels. “Wat ons aan Wiekevorst onder meer boeit, is de mooie locatie”, zeggen ze. “Mensen vragen er ook echt naar een volwaardige buurtwinkel. Die rol willen we er graag invullen. Er komt een vast team, zodat er een familiale sfeer heerst en er ruimte is voor een babbeltje met de klanten.”

 

De winkel wordt opgetrokken in een volledig gerenoveerde fabriekshal van Bouwmaterialen Van Craen. Het skelet wordt hergebruikt. “Er komt nog een uitbouw uit glas van 300 vierkante meter bij, zodat we beschikken over een verkoopruimte van 750 vierkante meter”, vertellen de zaakvoerders. “Er zijn ook 42 parkeerplaatsen, wat toch niet weinig is voor een buurtwinkel.”

Opbouwen

Oorsponkelijk zou de supermarkt al in december openen, maar door het conflict in Oekraïne schoof dat op naar half juni van dit jaar. “We gaan een supermarkt zijn waar je vlot terecht kunt voor je dagelijkse aankopen voor een goeie prijs”, verzekeren Tim en Steven. “We focussen ons in het bijzonder op verse producten, van brood, pistolets, charcuterie en kaas tot groenten, fruit en vlees. Er komt trouwens een beenhouwerij-afdeling in de zaak.”

De opening gaan de zaakvoerders met de nodige toeters en bellen aankondigen. De exacte datum volgt nog. “We kijken er echt naar uit”, zeggen ze. “Het wordt een heel mooi pand. De indeling zal vergelijkbaar zijn met die van onze pas verbouwde winkel in Lier. We houden er natuurlijk rekening mee dat we hier moeten opbouwen vanaf klant één. De mensen van Wiekevorst winkelen nu ook al ergens. De markt zal zich lokaal dus wel wat herverdelen.”

Versterking welkom

De nieuwe Spar zal op zondagvoormiddag open zijn. “We zijn ons Wiekevorsts team nog aan het vormen”, zeggen Tim en Steven. “Wie ons wil versterken, mag ons zeker een mailtje sturen. Op onze Facebookpagina posten we geregeld een update over de winkel in wording.”

 

Op dezelfde site ontwikkelt Meha Project uit Westerlo 33 energiezuinige woningen. “De eerste fase van 16 woningen is begonnen”, zegt Chris Menten. “De bedoeling is om ze volgend jaar kort na de winter klaar te hebben. Zo werken we dan gefaseerd voortr. Op het terrein zijn ook twaalf kavels verkocht aan privé-eigenaars. De meesten daarvan zijn inmiddels zelfs al bebouwd. In principe komt er ook nog een huisartsenpraktijk.”

sparwiekevorst@hotmail.com, Facebook: Spar Wiekevorst

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.