Nieuws Mechelen Willemen Construct mag mee bouwen aan VRT-gebouw

Willemen Construct mag mee bouwen aan VRT-gebouw

De binnenzijde van het nieuwe VRT-gebouw

Willemen Construct mag mee bouwen aan VRT-gebouw

MECHELEN – De VRT kiest voor consortium VRT Morgen voor de bouw van een nieuw compact en horizontaal gebouw. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers Architects, Bureau Bas Smets, Tractebel, CES, Ideal Acoustics, Willemen Construct, Jan De Nul Group en EEG. Onder de naam VRT Morgen bundelen zij hun krachten.

De kandidaatstelling voor het nieuwbouwproject, dat past in de transformatie van de Reyerswijk en de realisatie van mediapark.brussels, ging van start in februari 2020. Via een Design & Buildformule dienden zeven bouwteams hun kandidatuur in. Met een aantal kandidaten daarvan werd er de voorbije periode een concurrentiedialoog gevoerd. Op basis van dit onderhandelingstraject kozen de Raad van Bestuur en de directie van de VRT voor een definitieve gunning aan het bouwteam VRT Morgen. De opdracht werd iets meer dan een jaar geleden uitgeschreven met een maximale bouwkost van 133,5 miljoen euro. VRT Morgen zal het gebouw realiseren voor een bouwkost die ruim binnen het opgegeven opdrachtbudget valt.

Volgens Luc Van den Brande, voorzitter Raad van Bestuur VRT heeft de VRT gekozen voor een mooi en sterk ontwerp waarin de medewerkers zich goed zullen voelen om creatief te zijn. “De beslissing om voor dit project opnieuw te kiezen voor Reyerssite, hangt samen met het belang om de Vlaamse Gemeenschap blijvend verantwoordelijkheid te laten nemen in Brussel. Als grootste Vlaams cultuurinstituut laat de VRT Brussel niet los en versterkt daarmee verder de band tussen Vlaanderen en Brussel. Het nieuwe gebouw zal niet alleen het omroepcentrum zijn maar tevens een open huis voor alle Vlamingen.”

De nieuwe beheersovereenkomst maakt de VRT klaar voor de toekomst en dit gebouw is daar het perfecte huis voor. Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media: “Met de realisatie van het nieuwe gebouw neemt onze openbare omroep opnieuw een grote stap richting de toekomst. Een modern mediabedrijf verdient de meest optimale infrastructuur. Het nieuwe gebouw wordt dé referentie binnen de Brusselse mediahub. Aan de legendarische Reyerslaan, komt er naast de vertrouwde toren, een modern en duurzaam mediagebouw dat inspeelt op de meest recente evoluties in het medialand. Het is duidelijk dat de VRT de komende jaren ingrijpend zal veranderen. De aanzet werd gegeven in de nieuwe beheersovereenkomst; de verandering zal binnenkort ook heel erg zichtbaar zijn met het nieuwe gebouw. Ook voor de medewerkers en partners van de VRT wordt dit een aangename en moderne werkplek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.