Nieuws Mechelen Willemen Groep schiet Congo te hulp

Willemen Groep schiet Congo te hulp

Willemen Groep schiet Congo te hulp

De bouwonderneming Willemen Groep zet zich in om waterschaarste tegen te gaan. Het Mechelse familiebedrijf ondersteunt jaarlijks acties om in een aantal landen het waterbeheer te verbeteren. “Als maatschappelijk geëngageerde bouwgroep vinden we het onze plicht om een steentje bij te dragen”, zegt ceo Tom Willemen. Op Wereldwaterdag op 22 maart maakt Willemen Groep haar engagement in Congo bekend.

Willemen Groep steunt meer bepaald een project in Oost-Congo. Dat moet er voor zorgen dat 10.000 mensen tegen 2018 meer toegang hebben tot drinkbaar water. Ook het beschikbaar stellen van hygiënisch sanitair voor 1.000 leerlingen behoort tot de doelstellingen van het project. “In de Oost-Congolese provincie Ituru staat onder meer de bouw van 10 nieuwe waterkiosken op het programma. Die zijn nodig, want slechts 29 procent van de inwoners heeft er toegang tot drinkbaar water”, aldus Tom Willemen. “We kozen voor het project in Ituru omwille van onze link met Congo. In de hoofdstad Kinshasa leggen we intussen de laatste hand aan de bouw van de nieuwe Belgische ambassade, het allereerste passiefgebouw in Centraal-Afrika.”

Willemen Groep is via Ondernemers voor Ondernemers partner van Protos. De Gentse ngo werkt al meer dan 30 jaar samen met de Congolese partner CIDRI aan de uitbouw van drinkwater- en sanitaire voorzieningen in Ituru. Beiden houden de infrastructuur er draaiende, maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Slecht 1 op 9 mensen hebben daar toegang tot zuiver water. De ondersteuning van Willemen Groep is meer dan welkom.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.