Nieuws Mechelen Willemen krijgt groen licht voor bouw ‘Asperre’

Willemen krijgt groen licht voor bouw ‘Asperre’

Willemen krijgt groen licht voor bouw ‘Asperre’

MECHELEN – Het toekomstige woonproject Asperre langs het Aspergeveld in Mechelen heeft zijn bouwvergunning beet. Voor dit project werkt intercommunale IGEMO samen met de Mechelse bouwgroep Willemen. De werken starten na de zomer op.

Bij Asperre ligt de nadruk op duurzaamheid en energiezuinig wonen. Asperre biedt 21 BEN- of bijna-neutrale woningen aan naast het park Papenhof, niet ver van het centrum van Mechelen. De voorverkoop verloopt vlot: 10 woningen werden al gereserveerd.

“De vraag naar ruime woningen met veel lichtinval en een mooie tuin in een rustige, kindvriendelijke buurt in het Mechelse is enorm. De respons op de lancering van het project is dan ook groot”, aldus Wim Wermos, sales manager bij Willemen Real Estate.

Asperre geeft met zijn BEN-woningen de volle aandacht aan doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen. In de 15 VERTE-woningen wordt er zelfs gebruik gemaakt van geothermie aan de hand van een BEO-veld. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en S-peil, wat resulteert in een lage energiefactuur.
“Kopers verwerven een op-en-top energiezuinige woning die perfect past in het duurzame karakter van Papenhof”, zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur IGEMO.

Alle woningen hebben 3 of 4 slaapkamers en een ruime zuidgeoriënteerde tuin met private fietsenberging, bereikbaar via een tuinpad. Ze worden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met in de woning zelf een beperkt aantal dragende wanden. Dat heeft als voordeel dat de woning qua indeling flexibel blijft voor een veranderend gebruik in de toekomst.

“Asperre staat voor open en lichte doorzonwoningen met elk een eigen identiteit”, aldus Tom Verschueren van dmvA architecten. Parkeren in Asperre gebeurt in de ondergrondse parkeergarage, waardoor er bovengronds een verkeersluwe omgeving ontstaat met een groen uitzicht.

www.asperre.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.