Nieuws Mechelen Willemen test hybride battery pack als alternatieve stroombron op werven

Willemen test hybride battery pack als alternatieve stroombron op werven

Willemen test hybride battery pack als alternatieve stroombron op werven

hybrideDe Mechelse bouwgroep Willemen voert momenteel testen uit met een hybride battery pack om werven van stroom te voorzien. De geteste battery pack biedt een stroomsterkte van 100A.

Deze hybride oplossing van Locquet Power & Light biedt een aantal voordelen ten opzichte van de courant gebruikte dieselgeneratoren. Een dieselgenerator draait vaak te lang en er wordt vaak maar een fractie van zijn totale vermogen gebruikt. Dit is inefficiënt en zorgt bovendien voor onnodig brandstofverbruik, extra CO²-uitstoot, roetvorming en geluidsoverlast.

Het hybride battery pack bestaat uit een standaard generator die zijn overtollige energie opslaat in een externe batterij. Deze batterij geeft continu stroom af en start de generator enkel op bij hoge stroomvraag. Deze oplossing is veel efficiënter dan een klassieke generator, aangezien de batterij enkel de gevraagde stroom aflevert. De batterij heeft ook geen externe brandstoftank waardoor niet nodeloos brandstof wordt verbruikt of CO² wordt uitgestoten. De geluidsoverlast die een generator vaak met zich meebrengt, wordt ook drastisch verminderd en er is geen roetvorming meer. Tenslotte wordt ook het elektriciteitsnet veel minder zwaar belast op piekmomenten, aangezien de batterij een deel van de stroomvraag op die momenten opvangt.

Op een Willemen-werf in Tielrode draaien de torenkraan en een gedeelte van de werf op de batterij. De eerste resultaten zijn bemoedigend, en er zijn twee extra tests opgestart. Op een werf in Aalst draait een deel van de werf op de hybride batterij en op de werf R41 van Franki Construct en Aswebo in Aalst draaien er een bronbemaling 24/24 en 4 werfketen op.

Indien ook deze resultaten gunstig zijn, worden er in de toekomst nog verdere tests uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.