Nieuws Mechelen Winterbar Moose krijgt opvolging in Bergbos als Lentebar

Winterbar Moose krijgt opvolging in Bergbos als Lentebar

Winterbar Moose krijgt opvolging in Bergbos als Lentebar

HEIST-OP-DEN-BERG – Het bedrijf achter Winterbar Moose lanceerde woensdag samen met Bistro Maginque een nieuw concept in het Bergbos in Heist-op-den-Berg: Lentebar Moose. Nog tot en met 12 juni vinden er activiteiten plaats om de kloof tot aan de zomer te overbruggen. Glühwein maakt er plaats voor sangria met vers fruit, een cocktail met een bordje tapas of een frappuccino met een smaakje. “Dat misten we nog in de lente”, luidt het.

De pop-up Winterbar Moose, de houten chalet aan de voet van de berg in Heist-centrum, groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde in de gemeente tijdens de wintermaanden. “Maar in de lente misten we nog een voorzet naar de zomerperiode”, stelt Heists burgemeester en bezieler van de winterbar Jan Moons (N-VA). “Met onze lentebar hopen we daar verandering in te brengen.”

Het interieur van de Lentebar Moose is deels herkenbaar van de winterbar, maar het geheel laat met zijn nieuwe indeling toch een frisse indruk na. — © Joren De Weerdt

Moons zocht al langer naar een geschikte locatie voor een pop-up in het voorjaar. Twee jaar geleden polste hij al eens naar de interesse bij Jelle Trevels van Bistro Maginique. “Het Bergbos is een heel mooie locatie, maar toen kwam corona”, legt Moons uit. “Eind vorig jaar hebben we de koe weer bij de hoorns gevat en gingen we samenzitten om de mogelijkheden te bekijken. De bedoeling is natuurlijk dat we elkaar de komende weken gaan versterken.”

Panoramische gevel

Wie de winterbar kent, weet al deels wat er te wachten staat. “De beleving trekken we voor een stuk door, maar de bar zelf is wel een heel nieuwe constructie”, zegt Moons. “De winterbar is een volledig afgesloten ruimte. De nieuwe chalet heeft een panoramische gevel die veel licht binnenlaat. De lentezon zal dus niet alleen voor warmte zorgen op ons terras, maar ook binnen. Het interieur is deels herkenbaar van de winterbar, maar het geheel laat met zijn nieuwe indeling toch een frisse indruk na. Ik ben heel tevreden met het resultaat.”

”Het is de bedoeling dat de lentebar en Bistro Maginique elkaar de komende weken versterken”, zegt Jan Moons. — © Joren De Weerdt

Op het programma staan enkele wekelijks terugkerende evenementen met deejays, zoals Thirsty Thursday, Apéro Fri!yay en Saturday Moose Fever. Elke zondag staat er vanaf 20u ook een gratis huiskamerconcert gepland. “Jazz, pop en soul krijgen allemaal een plaats”, zegt Moons. “Je mag onder meer lokale talenten als Aalex, Enchanté, Luna, Maxine Michiels en Thomas Heremans verwachten, maar ook Esther Sels, Gunther Neefs en Kate Ryan. We moeten nog maar één datum zien in te vullen.”

Cocoonen in het groen

De organisatoren van de lentebar benadrukken nog dat ze niet alleen op de avondlijke ambiance mikken. “Zonnekloppen met vrienden, cocoonen met familie, een afspraakje maken met zakenpartners of genieten van de gezelligheid in een groene omgeving: ‘voor ieder wat wils’ is het motto”, zegt Moons. “Je kunt je gezelschap ook uitdagen voor een wedstrijdje petanque of darts. Of misschien laat je jezelf wel inspireren door onze wandelroutes?”

Na de sluiting van de lentebar kun je ze van 13 tot en met 19 juni nog huren voor privé- of bedrijfsfeesten. — © Joren De Weerdt

Na de sluiting van de lentebar kun je de locatie van 13 tot en met 19 juni huren voor een privé- of bedrijfsfeest. “Vrijdag 17 juni is al gereserveerd voor het feest van een vijftigjarige”, geeft Moons mee. “De nieuwste informatie over onze activiteiten vind je steeds terug op de sociale media van de lentebar. Hou dus zeker onze Facebook en Instagram in de gaten.”

www.lentebarmoose.bewww.facebook.com/lentebarmoose

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.