Nieuws Mechelen Wordt de N16 een stadsboulevard?

Wordt de N16 een stadsboulevard?

Wordt de N16 een stadsboulevard?

MECHELEN – De stad Mechelen heeft van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een akkoord gekregen om een studie te maken over de herinrichting van de N16 tussen het kruispunt aan het nieuwe winkelpark Malinas en de Antwerpsepoort (McDonalds). Het stadsbestuur denkt eraan om de N16 om te vormen naar een lokale weg met de allure van een stedelijke boulevard.

Met de ontwikkeling van de Eandiswijk, de Keerdoksite en het nieuwe retailcomplex Malinas, krijgt de stad een forse uitbreiding noordwaarts. Voor deze projecten zijn er  aanpassingswerken nodig aan de N16. Het retailcomplex krijgt een rechtstreekse aansluiting op de N16 en voor de Eandiswijk zal het kruispunt aan de Elektriciteitsstraat aangepast worden.

Vandaag is de N16 een autoweg die tot aan het Begijnhof loopt en waar geen fiets- en wandelverkeer mogelijk is. Mechelen wil van de N16 een lokale weg maken. De effecten van zo’n herprofilering wil men in kaart brengen door middel van een mobiliteitsonderzoek.

“Een herprofilering van de N16 biedt de kans om deze weg stedenbouwkundig beter te laten aansluiten bij de aangrenzende stadsontwikkelingen waar de focus ligt op wonen, gebiedsondersteunende functies en handel. Een verlaging van het snelheidsregime naar maximum 50 km/uur zal bovendien een gunstig effect hebben op de geluidshinder die de N16 voorbrengt”, zegt Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

“In het Mechelen van morgen herverdelen we de ruimte over de verschillende mobiliteitsmodi van voetganger, fiets, openbaar vervoer tot de auto. Dankzij de goede bereikbaarheid vanuit enkele invalswegen op de N16 kan ook de nieuwe wijk Kantvelde vlot ontsluiten. Het wordt een toekomstige nieuwe stadstoegang om Mechelaars en haar bezoekers te verwelkomen in ons stadscentrum”, legt Vicky Vanmarcke, schepen van Mobiliteit, uit.

Het eindrapport wordt omstreeks eind augustus van dit jaar verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.