Liesbeth Schwartz (51) woont samen met haar echtgenoot en businesspartner Paul van den Broeck en hun drie kinderen in het centrum van Lier. Samen richtte het ingenieurskoppel in 1999 het hightechbedrijf High Tech Metal Seals (HTMS) op. Na een lange internationale carrière met HTMS verkochten ze het bedrijf in 2020 aan de Franse industriële reus Saint-Gobain.
Tijdens haar carrière bij HTMS kreeg Liesbeth de kans om op internationale (prinselijke) economische missies te gaan. “Daar heb ik de toegevoegde waarde van unieke congres- en vergaderlocaties mogen ervaren. Hospitality is een niet-te-onderschatten waarde voor elk bedrijf, een waarde die in de kleinste celletjes van ons bestaan voelbaar zijn, in welke sector je ook actief bent”, vertelt ze. Uit dat idee is Constant ontstaan, het nieuwe bedrijf van Liesbethe en haar echtgenoot.
Het koppel kocht een aantal jaar geleden oude stadskantoren in Lier, oorspronkelijk met de bedoeling om er privé te gaan wonen. Maar ze grepen de gelegenheid om die kantoren deels te verbouwen tot een exclusief congresscentrum, waar zakelijke gasten kunnen vergaderen in een huiselijk kader. “Met een uitzonderlijk centrale ligging midden op de Grote Markt van Lier streven wij ernaar om onze gasten een onvergetelijke ervaring te geven, en creëren we op die manier onbewust ‘legacy makers’ voor Vlaanderen, voor Lier.”
Intussen bestaat constant uit een vast team van 3 collega’s, vertert door 3 extra flexi’s. Voor de gastronomie wordt Constant bijgestaan door chef Steven Vanderstappen van restaurant De Ganzenpoel in Kontich. “Bij Constant dagen we onszelf constant uit om onze gasten de juiste beleving mee te geven, zodat ze hun ontmoetingen bij Constant ook later nog op een positieve manier blijven herinneren. Een blijvende herinnering aan hun meeting bij Constant, accelereert en vereeuwigt de relatie van onze gasten met hun genodigden”, vertelt Liesbeth nog.
Voor Liesbeth is het vrouw zijn als ondernemer geen beperking, maar eerder een uitdaging om vooroordelen de wereld uit te helpen. “Vrouwen hebben doorgaans andere capaciteiten en competenties dan mannen. Het klinkt misschien als een cliché maar het is gewoon realiteit. Ons moeder-instinkt, als vrouwelijke onderneemsters, draagt er toe bij dat we sociaal engagementen aandurven, en op die manier ook jongeren uit hun schulp kunnen halen om zichzelf te ontplooien en niet te wachten tot anderen hun leven gaan bepalen”, besluit Liesbeth.
Stemmen op Liesbeth of een van onze andere straffe onderneemsters kan nog tot en met 3 maart via made-in.be/strafste-onderneemster.