Nieuws Mechelen Yves Delmas krijgt topfunctie bij DPD Group en GeoPost

Yves Delmas krijgt topfunctie bij DPD Group en GeoPost

Yves Delmas krijgt topfunctie bij DPD Group en GeoPost

Yves Delmas DPD Group kondigt de benoeming aan van Yves Delmas als nieuwe COO van DPD Group Europe en Executive Vice President van GeoPost. Hij volgt Christian Emery op die als Adviseur van de GeoPost-President aan de slag gaat. De aanstelling van Delmas werd bevestigd door Paul-Marie Chavanne, Executive Vice-President van Le Groupe La Poste en President bij GeoPost. Delmas was voorheen actief als President bij de Spaanse Seur Group, die deel uitmaakt van de DPD Group.

Yves Delmas (53) studeerde aan het Institut d’Études Politiques (IEP Paris) en de École Nationale Supérieure des Postes et Télécommunications (1988), en behaalde een diploma Higher Specialised Studies (DESS) Publiek Recht aan Paris X Nanterre en een BA Geschiedenis aan Paris IV.

Hij startte zijn professionele carrière bij het department International Affairs van La Poste, Ministerie van Postbedrijven en Telecommunicatie. In 1991 ging hij aan de slag als Operations Manager bij Chronopost Frankrijk. Wanneer in 1993 La Poste een minderheidsaandeel in Chronopost verwerft, wordt Delmas aangesteld als Deputy General Manager. Tussen 1993 en 2002 wordt hij achtereenvolgens verantwoordelijk  voor Jet Worldwide, een filiaal van Chronopost Frankrijk, en vervolgens voor Chronopost Spanje. In 2004 neemt Delmas zijn functie op als CEO van Seur GeoPost en Vice-President en President van de Seur Group die onder zijn leiding uitgroeit tot marktleider op de Spaanse markt van pakketleveringen.

Sinds vorige maand is Yves Delmas officieel aan de slag als COO Europe van DPD Group en Executive Vice President van GeoPost, de business unit verantwoordelijk voor pakketbezorging van Le Groupe La Poste. DPD Group behaalde een omzet van 5,7 miljard euro in 2015 en bezorgde wereldwijd 1 miljard pakketten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.