Plopsa zet CEO Van den Kerkhof aan de deur: “Iedereen besefte dat Steve hier niet ongeschonden uit zou komen”
DE PANNE - SCHELLE - Steve Van den Kerkhof moet opstappen als CEO van de pretparkengroep achter Plopsaland, als gevolg… Lees meer
In de aanloop naar ons evenement Made in Mechelen Live, dat plaatsheeft op 9 november, laten we u kennismaken met onze gastsprekers. Mark Willems van tsjing bijt de spits af.
Met de tsjing app kan een bezoeker van een horecazaak die aangesloten is bij tsjing, zelf een bestelling plaatsen en betalen zonder tussenkomst van een kelner. Wie zo’n zaak bezoekt, moet er dus niet wachten op de menukaart, niet wachten om te bestellen en op het einde van het bezoek niet wachten om te betalen. Voor de rest loopt alles identiek zoals in een traditionele horecazaak.
Hiermee nemen we enerzijds een heuse frustratie weg bij de consument en anderzijds winnen kelners heel wat tijd. Zij kunnen meer mensen bedienen binnen dezelfde tijdspanne of een horecazaak kan beslissen om de personeelskosten te verlagen door kostenefficienter te werken.
Tsjing is dan ook ontstaan vanuit de frustratie om onnodig veel tijd te verliezen tijdens het wachten of aanschuiven in horecazaken. Het was duidelijk een veel voorkomende ergernis die leefde bij het merendeel van mijn generatiegenoten. Aan de andere kant voel je ook meer en meer de onmacht bij het horecapersoneel. Ze zijn per definitie onderbemand op drukke momenten en ze moeten er hoe dan ook mee omgaan. Dan wordt het moeilijk om steeds met een glimlach te werken en voor je het weet zit je zaak in een vicieuze cirkel of erger nog: in een neerwaartse spiraal.
Tsjing is op zich al een innovatief product maar in technologie gaat alles waanzinnig snel. We houden daarom de vinger aan de pols voor wat betreft hardware- en software-ontwikkelingen. Zo zal op korte termijn de tsjing app aangevuld worden met een chatbot variant. Deze zal mogelijk de tsjing app op termijn volledig gaan vervangen.
Ik was 5 jaar sales manager bij een groot internationaal bedrijf. Deze job was niet te combineren met andere projecten. Om mijn idee van tsjing verder te kunnen uitwerken, ben ik vervolgens begonnen als sales & marketing manager bij een consulting bedrijf. Daar kreeg ik na verloop van de tijd de kans om mijn taken verder te zetten op freelance basis waardoor ik meer flexibiliteit kreeg en mij minstens twee volle dagen per week op tsjing kon focussen. Sinds augustus 2015 werk ik voltijds voor 200% aan tsjing.
Ik droom ervan dat tsjing binnen vijf jaar op grote schaal gebruikt wordt in minstens 5 landen.
Iets van nul opbouwen en een droom beetje bij beetje realiseren, is sowieso leuk om te doen. Ik krijg veel energie van een grote groep mensen te zien genieten van wat wij met beperkte middelen en een klein team gecreëerd hebben.
Het leven zit sowieso vol ups en downs dus wat dat betreft is mijn ondernemersleven niet zo verschillend met mijn vroegere leven als werknemer van een bedrijf. Het grote verschil is dat je als beginnend ondernemer structureel 7 op 7 bezig bent en ook moet bezig zijn met je bedrijf.
In theorie volstaan visie, focus en veel doorzettingsvermogen. In de praktijk moet je daar meestal een gezonde portie geluk of vooral niet te veel pech bijtellen. Voldoende start- en werkkapitaal zijn ook cruciaal want zonder voldoende middelen kom je nergens. Als je dat kapitaal direct kan halen uit verkopen dan zit je meteen goed maar in de meeste gevallen is dit eerder een utopie.
DE PANNE - SCHELLE - Steve Van den Kerkhof moet opstappen als CEO van de pretparkengroep achter Plopsaland, als gevolg… Lees meer
DUFFEL - Dirk Bontridder, voormalig hoofd van Reynaers Group, is benoemd tot nieuwe CEO van het Amerikaanse analysebedrijf PerkinElmer. De… Lees meer
REGIO – SD Worx berekende dat de bruto maandsalarissen op vier jaar tijd in Vlaanderen effectief gestegen zijn met 18… Lees meer
MECHELEN - Zennegat 13, het café en eethuis aan het Zennegat in Mechelen, is op zoek naar een overnemer. Na… Lees meer
ELEWIJT/MECHELEN - Café Den Toog aan de Tervuursesteenweg in Elewijt, op de grens met Boekt-Perk, stond al even droog en… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen