Nieuws Mechelen Zorg meest aantrekkelijke sector bij 4 op 10 vrouwen

Zorg meest aantrekkelijke sector bij 4 op 10 vrouwen

Zorg meest aantrekkelijke sector bij 4 op 10 vrouwen

MECHELEN – LIER – HEIST-OP-DEN-BERG – BORNEM – De zorg is nog steeds de op twee na meest aantrekkelijke sector om voor te werken. Het uitbreken van de pandemie heeft niet voor verandering gezorgd.  De ziekenhuizen en zorginstellingen moeten alleen de farmaceutische sector en de luchtvaart laten voorgaan. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Randstad Research naar de aantrekkelijkheid van de grootste Belgische werkgevers. 

Gemiddeld wil 41,4 % graag tot heel graag werken in de zorgsector. Alleen de farmaceutische sector (43.1%) en de luchtvaart (42.5%) doen nog beter. Met 41.4% doet de sector het trouwens beter dan vorig jaar toen de score 39.5% bedroeg. Deze vooruitgang stellen we vast bij nagenoeg alle sectoren.

Opvallend is dat de zorg goed scoort bij élke subgroep: zowel Nederlands- als Franstaligen, midden- als hooggeschoolden en jong en oud. Alleen mannen vinden de sector een stuk minder aantrekkelijk. Waar de zorg bij vrouwen als meest aantrekkelijke van 23 sectoren uit de bus komt, is dat bij mannen pas als 13e.  Dit is wel iets beter dan vorig jaar toen de sector pas 15e eindigde.
De meest aantrekkelijke sectoren zijn farmaceutica (43.1%), Luchtvaart (42.5%), Zorg (41.4%), Media (40.8%) en High tech (40.0%)

Qua werkzekerheid, goede reputatie en CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen) scoort de zorg hoger dan alle andere privésectoren. Op het vlak van werksfeer haalt de sector net als vorig jaar de zilveren medaille. Dat is verrassend na recente studies over de toegenomen werkstress door moeilijk in te vullen vacatures. De vierde plaats inzake coronaveilige werkomgeving is opmerkelijk. De zwakke plekken blijven de financiële gezondheid (16e plaats) en de balans werk-privé (17e plaats). Dat ook inzake thuiswerk geen sterke score zou worden neergezet is redelijk voorspelbaar (19). Inzake loon en voordelen neemt de sector een middenpositie in (13de plaats). Deze positie is, ondanks de aangekondigde loonsverhogingen, niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bornem, Heist-op-den-Berg
Bornem

Randstad herschikt merkenstrategie

MECHELEN – LIER – BORNEM – HEIST-OP-DEN-BERG - In het kader van de globale merkenstrategie reorganiseert HR-dienstverlener Randstad Group een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.