Nieuws Oost-Vlaanderen 100 jaar Nelissen, 15 jaar in Oost-Vlaanderen

100 jaar Nelissen, 15 jaar in Oost-Vlaanderen

WZC Gerda in Sint-Niklaas. © Assar Llox Architects.

100 jaar Nelissen, 15 jaar in Oost-Vlaanderen

100 jaar geleden startte Nelissen Steenfabrieken op als fabrikant van gevelstenen. Vanuit het Limburgse Lanaken maakte het familiebedrijf naam in het hele land én erbuiten: nu exporteert Nelissen naar meer dan 50 landen. Ondertussen heeft Nelissen ook al zo’n 15 jaar een showroom in Oost-Vlaanderen. “Customer centricity behoort tot ons DNA. Met onze toonzaal in Drongen willen we dichter bij onze klanten in dit landsgedeelte staan”, vertelt Roberta Melis, marketing- en communicatiemanager bij Nelissen.

Bakstenen creëren waar klanten behoefte aan hebben staat centraal bij Nelissen Steenfabrieken. Met co-creatie als belangrijke kernwaarde, net als innovatie en duurzaamheid. Het hoofdkantoor in Lanaken is dan ook het ideale visitekaartje met een digitale experimenteerruimte met RFID-tafel om nieuwe baksteencombinaties te realiseren en een gebogen 180°-scherm waar modelgebouwen op geprojecteerd kunnen worden.

Lokaal sterk

Dankzij zijn hedendaagse visie bereikt Nelissen een heleboel architecten, projectontwikkelaars, aannemers en bouwhandelaars. Ook in Oost-Vlaanderen. Daar is Nelissen lokaal verankerd in Drongen. “We willen dichtbij onze klanten staan met deze showroom. Onze regioverantwoordelijke helpt hen op afspraak graag verder in de showroom, en is daarnaast ook bereikbaar voor aanvragen van meer informatie, stalen, referentieadressen, enzoverder.”

In 2020 ging zo’n 10 procent van de verkochte stenen in België naar Oost-Vlaanderen. Met Schollaertshof in Wetteren en WZC Gerda in Sint-Niklaas kan Nelissen in de regio ook enkele mooie projecten voorstellen.

Nelissen in het straatbeeld

De komende jaren wil Nelissen nog meer inzetten op deze regio. Binnenkort zal het bedrijf alvast meer in het straatbeeld verschijnen. Letterlijk, want samen met De Lijn komt er een bannercampagne.

“Van 14 tot en met 28 september zullen we in sommige delen van Oost- en West-Vlaanderen op de bussen van De Lijn te zien zijn. Wie onze reclame spot, neemt best als de bliksem een foto en stuurt die naar ons door via win@nelissen.be. Zo maak je kans op een mooie prijs!”

 

100 jaar Nelissen

Nelissen beleeft in 2021 dan ook een jubileumjaar. Want wanneer de Belgische regering in 1921 industriëlen aanspoort om te helpen bij de wederopbouw na de vernielingen van WO I, start Alfons Nelissen met de productie van bakstenen. Een eeuw geleden dus. Vandaag staat met Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen de vierde generatie aan het roer.

“En dat laten we niet zomaar voorbijgaan. We pakken uit met onze eigen eenmalige radioshow: Brick FM. Op 8 oktober kunnen mensen hier tussen 8 en 14 uur op afstemmen en online alles mee beluisteren én bekijken via www.brickfm.be. Op het programma: steengoede platen, wedstrijden zoals ‘Het Geluid’ en natuurlijk vele prijzen. Alles wordt aan elkaar gepraat door Tom De Cock en Silke Mastbooms.”

Nelissen Steenfabrieken is al 4 generaties lang fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.