Nieuws Oost-Vlaanderen 15 vennoten starten met fietsleasing voor eigen personeel

15 vennoten starten met fietsleasing voor eigen personeel

15 vennoten starten met fietsleasing voor eigen personeel

Sinds de goedkeuring van het Besluit van de Vlaamse Regering van 12 maart 2021 is het voor lokale besturen mogelijk om een fietslease aan te bieden aan hun medewerkers. Veneco is één van de eerste lokale besturen die hiermee aan de slag gaat. De streekintercommunale rolde de dienstverlening succesvol uit voor eigen personeel en polste bij haar vennoten naar de bereidheid om hierin mee te stappen. 15 vennoten zetten met dit initiatief hun schouders onder het stimuleren van duurzame mobiliteit.

Veneco, het intergemeentelijk samenwerkingsverband van 21 gemeentes rond Gent, wil zoveel mogelijk gemeentepersoneel op de fiets krijgen. Het doel is op die manier de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer te reduceren. De organisatie verlaagt daarom de drempel voor de aankoop van een (elektrische) fiets door middel van een fietsleaseplan van Cyclis Bike Lease.

Na een bevraging toonden 15 vennoten interesse in een fietsleaseplan: Gemeenten Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Kruisem, Lievegem, Melle, Oosterzele, Sint-Laureins, Zelzate, Zulte en Cultuurregio Leie Schelde.

Duurzaam mobiliteitssysteem

Volledig in de lijn met de energie- en klimaatdoelstellingen zet Veneco volop in op de transitie naar een duurzaam mobiliteitssyteem door haar gemeenten hierin bij te staan. “I.s.m. de Provincie Oost-Vlaanderen bieden we ondersteuning bij de realisatie van Mobipunten, we maken verkeerskundige concepten en mobiliteitsplannen op, volgen de Vervoerregio op, nemen een rol op binnen het Complex project E17, werken het leaderproject ‘Vervoer op maat’ uit voor de gemeenten Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins,…”

Met het initiatief fietsleasing proberen ze zo veel mogelijk gemeentepersoneel op de fiets te krijgen.

“Als Lokaal Bestuur geven we het goede voorbeeld door de eigen medewerkers te stimuleren om op dit leasingprogramma in te tekenen”, licht schepen van personeel en mobiliteit en bestuurder Veneco Benedikte Demunck toe.

“Uit een peiling bleken heel wat medewerkers interesse te tonen om op een betaalbare en duurzame wijze naar het werk te komen. Dit komt dan ook tegemoet aan het burgemeestersconvenant waarbij we ernaar streven om tegen 2030 40 % minder CO2 uit te stoten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.