Nieuws Oost-Vlaanderen 18 bedrijven bundelen hun krachten in Plug & Play

18 bedrijven bundelen hun krachten in Plug & Play

18 bedrijven bundelen hun krachten in Plug & Play

GENT/OUDENAARDE/MELLE/EVERGEM/KRUISHOUTEM – 18 bedrijven uit de audiovisuele-, de event- en de IT sector bundelen hun krachten. Met Plug & Play bieden ze streaming diensten aan voor onder andere de realisatie van interactieve events. Onder andere See You Baby uit Oudenaarde, Ozalith uit Kruishoutem, Pelican Street Studios uit Evergem, Camerateam uit Melle, Ment Media & Faciliteiten en Moose-Stache uit Gent sloten zich aan.

Sinds de Covid-19 pandemie zijn er haast geen productlanceringen, beurzen, events en lezingen meer kunnen doorgaan. Plug & Play meent een oplossing te hebben gevonden voor deze uitdaging. Bedrijven uit drie verschillende werelden gaan hiervoor samenwerken. De eventsector, de audiovisuele sector en de IT sector.

“Alle productlanceringen, beurzen, events en lezingen kunnen blijven doorgaan zonder direct contact of complexe afspraken”, zegt Erik Goossens van Boxs. Hij is een van de initiatiefnemers van Plug & Play. “Je kan nauwe contacten onderhouden met klanten, potentials, leveranciers en medewerkers en tegelijkertijd een economische en ecologische voorsprong nemen op de concurrentie.”

Interactieve online events

Plug & Play  biedt streaming diensten aan voor de realisatie van interactieve events tot zelfs events met volledig uitgewerkte concepten en scenario’s, die stuk voor stuk efficiënt uitgevoerd worden.

“Betaalbaar en betrouwbaar ‘live’ gaan met een totaal aanpak van A tot Z, dat is onze missie”, klinkt het bij Erik Goossens. “Vandaag beschikken we reeds over 12 Plug & Play Studios, verspreid over heel Vlaanderen waar bedrijven hun boodschap in een interactief totaalconcept kunnen voorstellen. We hebben ook 3 mobiele Plug & Plays studios en we kunnen een studio bouwen op een bedrijfssite.”

Samen hebben de 18 bedrijven een jarenlange ervaring in broadcast en in het organiseren van evenementen en concerten krijgt nu een nieuwe dimensie. Maar ze zijn ook allemaal even hard getroffen door de coronacrisis. “Deze unieke samenwerking van bedrijven met een zeer gedifferentieerde kennis en een gezamenlijke passie om service te bieden, leidde ertoe om deze nieuwe business te creëren”, besluit Goossens. “Alles waar je vroeger de hele wereld voor moest bijeen brengen in één ruimte, stuur je nu vanuit één ruimte naar de hele wereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.