Nieuws Oost-Vlaanderen 25-jarige Ecotrust reinigt op alternatieve manier

25-jarige Ecotrust reinigt op alternatieve manier

25-jarige Ecotrust reinigt op alternatieve manier

OUDENAARDE – In 1992 verkocht Ecotrust nog reinigingsproducten aan winkeliers. Vandaag, 25 jaar later, is het bedrijf uit Oudenaarde uitgegroeid tot een referentie in het reinigen, en meer bepaald in het droogijsstralen.

Tijdens de beginjaren was Ecotrust voornamelijk actief met het verkopen van reinigingsproducten aan garages, horecazaken, slagers, bakkers, enzoverder. Nadien werd de omschakeling naar industriële reinigingsproducten gemaakt. Tal van kmo’s en grote bedrijven legden zo al snel hun vertrouwen in Ecotrust. “Dat zorgde ervoor dat de overstap in 1998 naar droogijsstralen een kleine, maar wel toekomstgerichte en uitdagende stap was”, aldus oprichter en zaakvoerder van Ecotrust Anja Roman.

Droog alternatief

Droogijsstralen is een procedure voor de industriële reiniging van onder andere ventilatoren, motoren, drukpersen, verpakkingsmachines, et cetera. Ecotrust is daarbij voornamelijk actief in de voedingssector. “Als alternatief voor chemicaliën biedt droogijsstralen een meerwaarde in de detailschoonmaak. Moeilijk bereikbare plaatsen of elektrische kasten waar geen water aan mag komen, kunnen door middel van deze techniek er weer piekfijn uitzien”, legt Frank van Landewijk, oprichter en zaakvoerder van Ecotrust, uit. Ook de chemische en metaalindustrie vormen het werkgebied van Ecotrust.

Els Coppens, die sinds 1994 mee haar schouders onder het bedrijf heeft gezet, en Anja Roman doen de opmetingen, maken offertes op en verzorgen de opvolging. Frank van Landewijk voert samen met een team de droogijsstraalwerken uit.

Voor de komende jaren denkt Ecotrust vooral aan uitbreiden. “En dat in de vorm van samenwerken, investeren en innoveren. De klant willen we nog meer bedienen met een totaalpakket. We willen van ons eiland komen en de wereld van droogijsstralen vergroten, want momenteel is onbekend soms nog onbemind”, besluit Anja Roman.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.