Nieuws Oost-Vlaanderen 270 extra feestmaaltijden voor Kruibeekse gezinnen in nood dankzij P&V-verzekeringen

270 extra feestmaaltijden voor Kruibeekse gezinnen in nood dankzij P&V-verzekeringen

270 extra feestmaaltijden voor Kruibeekse gezinnen in nood dankzij P&V-verzekeringen

KRUIBEKE/RUPELMONDE – Kruibeke Helpt vzw zet zich in voor mensen in nood in Groot-Kruibeke. Samen met traiteur Pascal uit Rupelmonde verdeelt de organisatie op oudjaar feestmaaltijden aan mensen in moeilijke situaties. P&V-verzekeringen springt via haar lokale agent Verbraecken & Partners mee op de kar en schenkt 2.700 euro – of 270 maaltijden – aan dit goede doel.

Vzw Kruibeke Helpt’ ondersteunt gezinnen in nood uit Groot-Kruibeke met voedselpakketten en kleding. Wie nood heeft aan een luisterend oor kan er ook terecht. Tijdens de eindejaarsperiode gaat de organisatie nog een stapje verder: ze verdeelt feestelijke driegangenmaaltijden aan wie het financieel moeilijk heeft.

De actie ‘Een feestmenu voor iedereen’ startte als initiatief van de Rupelmondse traiteur Pascal, samen met Kruibeke Helpt. Voor 10 euro kan iedereen die wil een feestmaaltijd cadeau doen aan wie het zich niet kan veroorloven. Het doel: genoeg geld ophalen om 400 mensen gelukkig te maken met zo’n lekker driegangenmenu.

Voor elkaar zorgen in moeilijke tijden

Carine Van de Walle van Kruibeke Helpt: “De actie is een groot succes. Op zaterdag belde Pascal ons omdat hij graag een feestmenu wilde maken voor mensen in moeilijke situaties. Op zondag hebben we alles doorgesproken en op maandag 14 december rolden we het idee uit, onder de koepel van Kruibeke Solidair. En het blijkt dat Kruibekenaren écht solidair zijn: we kregen in die eerste dagen al veel donaties binnen. Dat is fantastisch, het geeft me hoop om te zien dat mensen zo voor elkaar zorgen in deze moeilijke tijden.”

P&V schenkt 270 maaltijden

Ook P&V-kantoor Verbraecken & Partners springt mee op de kar. Zaakvoerder Marc Verbraecken: “Het initiatief van traiteur Pascal en Kruibeke Helpt raakt iedereen in Kruibeke. Als lokaal verzekeringskantoor willen we ons steentje bijdragen. Ik weet dat P&V zulke acties een warm hart toedraagt en bracht de maatschappij op de hoogte. Het resultaat: P&V verzekeringen schenkt 2.700 euro – goed voor 270 feestmaaltijden!”

Wie ook graag een maaltijd schenkt, kan dat doen door 10 euro (per maaltijd) te storten op de rekening van Kruibeke Helpt vzw BE79 9731 9186 5933 met mededeling ‘Gift maaltijd oudjaar’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.