Nieuws Oost-Vlaanderen 400 Oost-Vlaamse bed & breakfasts profiteren mee van wereldwijde hausse

400 Oost-Vlaamse bed & breakfasts profiteren mee van wereldwijde hausse

400 Oost-Vlaamse bed & breakfasts profiteren mee van wereldwijde hausse

aaaaaabebbVolgens bedandbreakfast.eu, de grootste B&B, promotiewebsite ter wereld zijn er in Oost-Vlaanderen 358 ondernemers die een bed & breakfast uitbaten. Aangezien niet alle uitbaters met deze promotiewebsite werken, zijn er wellicht een vierhonderdtal. Zij zitten in ieder geval in een gezond groeiende sector.

Bed & breakfasts realiseren volgens de statistieken van bedandbreakfast.eu immers wereldwijd een sterke groei.  Het aantal reserveringen bij B&B’s in de eerste helft van 2015 ligt 39% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder en het aantal accommodaties nam toe met 18%. Vooral koppels zonder kinderen kiezen voor een bed & breakfast.

Dat blijkt uit een rondvraag bij 3.700 Europese B&B-eigenaars. Andere opvallende cijfers uit het onderzoek zijn dat de gemiddelde kamerprijs inclusief ontbijt 76,5 euro bedraagt en dat de uitbaters van een B&B een gemiddelde jaaromzet boeken van 16.700 euro.   Nog opvallend: vier op tien Europese B&B’s is pas gestart na 2011.

De populariteit van bed & breakfast is deels te verklaren door de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. “B&B’s zijn goedkoper dan hotels maar bieden hetzelfde comfort. Een duidelijke trend is daarnaast dat steeds meer toeristen kiezen voor een sociale manier van reizen. Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een B&B biedt de persoonlijke beleving die ze zoeken”, aldus Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.eu.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.