Nieuws Oost-Vlaanderen 500 kantoormeubelen gaan op zoek naar nieuwe thuis

500 kantoormeubelen gaan op zoek naar nieuwe thuis

500 kantoormeubelen gaan op zoek naar nieuwe thuis

Een Gents bedrijf, dat verder anoniem wil blijven, schenkt een resem kantoormeubelen weg. Het bevriende REFIBO is daarvoor een zoektocht naar lokale goede doelen gestart. Het adviesbureau uit Gentbrugge doet een beroep op haar netwerk om deze te vinden.

Het gaat om 500 meubelen die in goede staat zijn, maar te veel plaats innemen. Onder andere bureaus, bureaukasten, geluidspanelen, enzoverder, behoren tot de schenking. “Mensen werken alsmaar meer op een andere manier, op verplaatsing of thuis. Een onderneming komt zo stilaan leeg te staan en bouwt dan een aardige verzameling aan leegstaand meubilair op”, klinkt het bij REFIBO. Onder het motto Van een nood een deugd maken, is de zoektocht naar Gentse goede doelen, vzw’s en andere organisaties van start gegaan. “De overcapaciteit wordt zo nuttig besteed en alle partijen winnen aan voordeel.”

Oproep

Het netwerk van REFIBO dient als startpunt voor de zoektocht. “Heeft u een goed doel, vzw of een minderbedeelde kennis die kantoormeubilair kan gebruiken? Dan roepen wij op om een e-mail te sturen naar info@refibo.be”, luidt het. Ieder stelt daarbij zijn of haar goede doel voor en verduidelijkt welk meubilair er nodig is. Enige kanttekening is dat het om een lokaal goed doel moet gaan. De meubelen worden bovendien niet geleverd.

REFIBO vormt reeds 36 jaar een adviesbureau rond recht, fiscaliteit en boekhouden. Het bedrijf uit Gentbrugge telt vandaag 15 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.