Nieuws Oost-Vlaanderen 500 Oost-Vlaamse studentondernemers op verkoopdag Vlajo

500 Oost-Vlaamse studentondernemers op verkoopdag Vlajo

500 Oost-Vlaamse studentondernemers op verkoopdag Vlajo

000000000vlajoOp zaterdag 31 januari 2015 organiseert Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo), in samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en EROV, haar grote verkoopdag in het Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas. 500 Oost-Vlaamse studentondernemers uit middelbaar en hoger onderwijs presenteren er hun bedrijf en product/dienst aan het winkelend publiek. Dit is de tweede editie van een reeks verkoopdagen die Vlajo dit schooljaar in Oost-Vlaanderen organiseert.

Voor de jonge Oost-Vlaamse ondernemers is dit hét hoogtepunt van een schooljaar dat in het teken staat van ‘ondernemen’ en ‘ondernemerschap’. De nadruk ligt op doen: eerst denken, en dan effectief durven doen! Nadat ze zorgvuldig hebben nagedacht over wat ze gaan verkopen of welke dienst ze gaan verlenen, schrijven ze een businessplan en gaan ze met de steun van aandeelhouders echt aan de slag. Op deze verkoopdag stellen meer dan 60 mini-ondernemingen en Small Business Projects van Vlajo zich voor aan het grote publiek.

Door studenten deel te laten nemen aan een Vlajo Mini-onderneming of een Vlajo SBP kiezen scholen er resoluut voor om studenten onder te dompelen in de ondernemerswereld. Ze krijgen de kans om onder begeleiding een businessplan te schrijven en dit plan ook werkelijk uit te voeren. Zo doen deze studenten de nodige ervaring op en ontwikkelen ze competenties die ze in hun latere beroepsleven nodig zullen hebben.

Het Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas is perfect voor dit evenement. Dankzij de goede ligging en grote oppervlakte is het shoppingcenter een populaire bestemming voor koop-en kijklustigen in het weekend. Zo kunnen onze studentondernemers de nodige ervaring opdoen en te weten komen wat het betekent om te verkopen in een concurrentiële omgeving.

“Er worden die dag ook verschillende prijzen uitgereikt”, zegt Nathalie Roels, woordvoerster van Vlajo. “Met name voor de beste verkoopstand, de beste verkooptechnieken, de meest originele Oost-Vlaamse mini-onderneming en een prijs van de jongeren voor de jongeren.” Ook voor bestaande ondernemers is het interessant om te gaan ontdekken welke producten de Oost-Vlaamse student-ondernemers aan de man proberen te brengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.