Nieuws Oost-Vlaanderen 70% van verloofde koppels intussen opnieuw aan het wedding plannen

70% van verloofde koppels intussen opnieuw aan het wedding plannen

70% van verloofde koppels intussen opnieuw aan het wedding plannen

GENT – De coronamaatregelen gooien dit jaar voor heel wat trouwkoppels roet in het eten. Maar intussen sloeg 70% van de koppels opnieuw aan het wedding plannen – zo bleek uit een recente studie door het Gentse kwaliteitslabel en boekingsplatform House of Weddings. De sector kijkt halsreikend uit naar de mogelijke verlossing die de Nationale Veiligheidsraad woensdag 3 juni zal bieden.

Daar waar de meimaand normaal elk jaar het hoogseizoen van de huwelijksmarkt inluidt, blijft het voorlopig nog even stil in trouwland. Duizenden koppels zagen hun huwelijksfeest reeds geschrapt door de COVID-19 overmacht, terwijl anderen tot 3 juni hun adem inhouden – hopend op verdere versoepelingen vanaf 1 juli.

Impact COVID-19

België’s grootste huwelijksplatform House of Weddings polste recent bij haar verloofde koppels hoe zij de impact van COVID-19 ondergingen en hoe zij naar de toekomst kijken. Van de bijna 250 respondenten die aan de studie deelnamen, gaf 60% aan dat zij hun huwelijk intussen verplaatsten, voornamelijk naar najaar 2020 en voorjaar 2021. Een extra 19% weet nog niet of een verplaatsing aan de orde zal zijn.

Tijdens de coronacrisis voelden de koppels zich: ‘onder stress’ (32%), ‘gefrustreerd’ (21%) en ‘triest’ (20%). Ook ‘bang’ (12%) en ‘onwetend’ (11%). Slechts enkelen hielden vast aan ‘hoopvol’ (5%), ‘zen’ (4%) en ‘optimistisch’ (4%).

Uitstel, maar geen afstel

“Daar waar 61% aangaf initieel niet te hebben kunnen verder plannen tijdens de corona lockdown, omdat ze daar even geen zin in hadden (32%) of omdat het niet lukte omwille van praktische redenen (28%), noteren we vandaag dat maar liefst 70% van de verloofde koppels intussen wél weer aan het plannen is geslagen”, zegt Iris Decreus, zaakvoerster House of Weddings.

“De voorbije 2 weken gaven ze aan hoofdzakelijk met volgende zaken aan de slag gegaan te zijn: 41% deed onderzoek naar mogelijke huwelijksleveranciers, en 12.5% contacteerde deze ook effectief alweer voor informatie of een offerte. Bijna 30% van de koppels bevestigde dat ze intussen bestellingen deden, en 16.5% zocht verder online naar inspiratie en ideetjes.”

Micro wedding

Wanneer gevraagd wordt of de koppels bereid zouden zijn om de formule van hun huwelijksfeest deze zomer -indien nodig- aan te passen naar een ‘micro wedding’ van 30 tot 50 personen, geeft 63% (!) intussen aan dat ze dit wel zouden zien zitten. Dit in tegenstelling tot de overige 37% die aangeeft “Geen feest zonder àl onze gasten” te willen organiseren.

De huwelijkssector kijkt halsreikend uit naar de verlossing die de Nationale Veiligheidsraad komende woensdag 3 juni hopelijk zal brengen: “Vanaf wanneer mag een huwelijksfeest weer, met hoeveel genodigden en onder welke concrete voorwaarden?”, op die vragen hopen we een antwoord te krijgen, aldus Iris Decreus.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.