Nieuws Oost-Vlaanderen 80 procent van de Oost-Vlamingen is aan het werk

80 procent van de Oost-Vlamingen is aan het werk

Foto put

80 procent van de Oost-Vlamingen is aan het werk

In geen enkele provincie is de werkzaamheidsgraad hoger dan in Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt Werk. De provincie bereikt nu al de doelstelling van 80% werkzaamheidsgraad die de Vlaamse regering vooropstelt.

Volgens de cijfers van het Steunpunt Werk is 76% van de Vlaamse burgers tussen 20 en 64 jaar aan het werk. 22% van die groep is niet-beroepsactief en 2% is werkzoekend. “We zijn er bijna, maar er is nog werk aan de winkel om de Vlaamse ambitie waar te maken. Er is nog veel talent dat aan de slag kan”, zegt Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

In de provincie Oost-Vlaanderen is 80% van de burgers aan het werk, 18% is niet-beroepsactief en 2% werkzoekend. West-Vlaanderen is 77% van de 20- tot 64-jarigen aan het werk, gevolg door Limburg (75%), Vlaams-Brabant (74%) en Antwerpen (74%).

 

Bron VDAB

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.