Nieuws Oost-Vlaanderen Aalst schakelt Gentse luierophaler in om afvalberg te verkleinen

Aalst schakelt Gentse luierophaler in om afvalberg te verkleinen

Aalst schakelt Gentse luierophaler in om afvalberg te verkleinen

AALST – De Gentse start-up Woosh gaat voortaan luierophaling organiseren in de Aalst. Het stadsbestuur wil op die manier de afvalberg uit kinderdagverblijven verkleinen.

Woosh haalt gebruikte luiers op bij kinderdagverblijven en verzorgt tegelijk de levering van nieuwe luiers. Via recyclage – als alternatief voor verbranding – kan in België jaarlijks tot 31,8 miljoen kg CO2 vermeden worden, zo zegt het bedrijf.

Volgens Schepen van Gezin Katrien Beulens (onafhankelijk) is de samenwerking met Woosh een stap vooruit in de verkleining van de afvalberg. “Uiteraard blijven we mensen sensibiliseren en informeren over het gebruik van wasbare luiers, maar gebruikers van wegwerpluiers zijn de grootste groep”, vertelt ze.

Minder werklast

De begeleiders van het kinderdagverblijf Molenwiekje zijn alvast tevreden met de uitrol van Woosh. “Het systeem is makkelijker en efficiënter. Er kan geen verwarring meer mogelijk zijn tussen welke luiers voor welk kindje bestemd zijn.”

Ook administratief is er minder werklast. “We hoeven de ouders niet steeds opnieuw aan te spreken voor een lading nieuwe luiers”, vult Liesbeth Bennekens, diensthoofd van Ontwikkeling, aan.

 

Schepen Katrien Beulens, een begeleidster met een kindje uit kinderopvang Molenwiekje, Jeff Stubbe van Woosh en diensthoofd Liesbeth Bennekens. Foto RR

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.