Nieuws Oost-Vlaanderen Aalsters bedrijf neemt eerste twee mini-windmolens in gebruik

Aalsters bedrijf neemt eerste twee mini-windmolens in gebruik

Aalsters bedrijf neemt eerste twee mini-windmolens in gebruik

AALST/OUDENAARDE – Het Aalsterse vis- en delicatessebedrijf De Troyer heeft als eerste in ons land twee mini-windmolens in gebruik genomen. De molens zijn maar zes meter hoog. Ze zien er ook niet uit als molens maar wekken wel genoeg energie op om er alle elektrische bedrijfswagens van het bedrijf mee op te laden. Solar Enterprise, de maker van de windmolens uit Eine (Oudenaarde) hoopt dat niet alleen bedrijven, maar ook zo veel mogelijk gezinnen binnenkort zo’n molen in hun tuin zullen installeren.

Het visbedrijf werd opgericht in 1972 door Eric De Troyer, maar werd intussen overgenomen door de tweede generatie en staat nu onder leiding van CEO Stefan Van Sande. Zijn aanpak resulteerde in een forse omzet en personeelsgroei. Het afgelopen jaar realiseerde De Troyer een omzet van 19 miljoen euro. Zo werd het bedrijf al meerder malen genomineerd voor de Trends Gazellen, aangezien het tot de snelst groeiende ondernemingen van de provincie behoort.

Nieuw en energiezuinig gebouw

De Troyer nam sinds mei zijn intrek in een gloednieuw gebouw te Erembodegem. Op deze nieuwe locatie wil CEO Van Sande volop inzet op groene energie. Maar liefst 700 zonnepanelen voorzien het gebouw van stroom en de mini-windmolens van Solar Enterprise vullen de batterijen van de 11 elektrische bedrijfswagens.

Een windmolen in uw achtertuin

Aalst is de eerste stad in ons land die dit type molens heeft vergund. Solar Enterprise is blij met de allereerste introductie van haar mini-windmolen ‘Eolie’ bij een bedrijf, maar hoopt ze in de toekomst ook in uw en mijn achtertuin te zien verschijnen. De windmolens zorgen namelijk voor genoeg energie om een modaal gezin met twee kinderen voor een jaar van stroom te voorzien. Met zo’n windmolen zouden we onze energiefactuur dus sterk kunnen reduceren. Bovendien geeft het fijne design geen vervelende slagschaduw, al dien je er wel nog steeds een vergunning voor aan te vragen.

Video: TV Oost

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.