Nieuws Oost-Vlaanderen Aalsterse Globis wordt wereldspeler

Aalsterse Globis wordt wereldspeler

Aalsterse Globis wordt wereldspeler

Het Aalsterse softwarebedrijf  gevestigde Globis (ERP-speler voor logistieke dienstverleners) heeft een belangrijke strategische deal beklonken met de Nederlandse softwareontwikkelaar NINtec. Beide partijen stappen in een nieuwe joint venture. De bedrijven hebben allebei een aandeelhouderschap van 50 procent in de joint venture. Voor Globis is het een kans om de wereldmarkt te betreden, aldus het persbericht. Door de joint venture met NINtec zou de ontwikkelingscapaciteit van Globis quasi verdubbelen.

Globis is een innovatief platform dat logistieke dienstverleners toelaat alle commerciële-, administratieve- en operationele processen te beheren en realtime te integreren in de  bevoorradingsketen. “De samenwerking met NINtec biedt ons een wereldwijde development-, sales- en implementatiepartner en moet ons toelaten om de komende vijf jaar jaarlijks tot 50 procent te groeien”, legt Karel Van den Berghe, ceo van Globis uit. “De digitale transformatie in de logistieke sector is in volle gang. Dat brengt complexe vraagstukken naar boven waarop wij een oplossing kunnen voor bieden.”

Ook Vipin Moharir, ceo van NINtec toont zich enthousiast: “Het bundelen van onze expertise in het ontwikkelen van state-of-the-art-softwareoplossingen in de logistieke en transportsector met de krachtige ERP-productportfolio van Globis, biedt enorme kansen en mogelijkheden. Dit om een snelle time-to-market te realiseren in digitaliseringsoplossingen in de bevoorradingsketen. Betaalbaar, snel, hoogwaardig, innovatief en werkend opgeleverd.”

Globis kent al een tijdje een steile opmars bij logistieke dienstverleners in Europa. Heel wat bedrijven uit de Antwerpse haven gaan over op het Globis platform. Ook in Nederland zijn inmiddels een aantal zeer grote projecten in uitvoering. Door het principe van follow your customer worden via dochterbedrijven van de klanten ook meer en meer activiteiten ontplooid in Oost-Europa, Azie en Noord-Amerika. “Om te kunnen groeien moet Globis een beroep kunnen doen op professionele, wereldwijd opererende implementatiepartners en moeten we onze ontwikkelingscapaciteit flexibiliseren”, vult Karel Van den Berghe aan.

Nintec beschikt over circa 1.500 hoog gekwalificeerde software ontwikkelaars en heeft momenteel al veel ervaring in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Met het moderne Globis-platform worden bedrijven vanaf nu  een springplank geboden voor de volledige digitalisering van hun logistieke activiteiten. Bij Globis Software werken meer dan 50 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.