Nieuws Oost-Vlaanderen Abdij van Ename geeft middeleeuwse geheimen prijs

Abdij van Ename geeft middeleeuwse geheimen prijs

Abdij van Ename geeft middeleeuwse geheimen prijs

De geschiedenis van Ename en zijn abdij wordt dit weekend tijdens Open Monumentendag op een unieke manier naar boven gehaald. Daar zorgt Visual Dimension voor. Het bedrijf uit Oudenaarde ontwikkelde een geleide wandeling in virtual reality door de roemrijke archeologische site. In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen gaat die op 10 september in première.

De virtuele reconstructies zijn gebaseerd op de opgravingen en historische studies die sinds de jaren 40 op de site plaatsvonden. De tuin en grondvesten van de oude benedictijnenabdij worden zo weer even in ere hersteld. “Tijdens de virtuele wandeling kan men doorheen de abdij van weleer wandelen met deskundige uitleg van wat je allemaal ziet en hoe het er in 1665 of 1730 aan toe ging”, zegt Daniël Pletinckx, zaakvoerder van Visual Dimension.

Visual Dimension werd in 2003 opgericht door Veerle Delange en Daniël Pletinckx. De zaak is wereldwijd actief in architectuur en digitaal erfgoed. Bij die laatste wordt de focus gelegd op virtuele reconstructies in 3D enerzijds en de interactie met digitaal erfgoed, zoals virtual reality, anderzijds. Zo maakt Visual Dimension innovatieve oplossingen voor musea, sites en monumenten door gebruik te maken van virtual reality, 3D-printing en projection mapping. Er werken 6 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.