Nieuws Oost-Vlaanderen Academia Press overgenomen door Lannoo

Academia Press overgenomen door Lannoo

Academia Press overgenomen door Lannoo

academiapressUitgeverij Lannoo uit Tielt en het Gentse Publishing House Dot Be – de huidige eigenaar van Academia Press – hebben op 24 juni een akkoord bereikt over de overdracht van de activiteiten van Academia Press.

Uitgeefdirecteur Hilde Vanmechelen van Lannoo Campus geeft aan dat ze ernaar uitkijkt om samen te werken met het grote aantal interessante auteurs dat tot nu toe tot de stal van Academia Press behoorde. “Met LannooCampus, met kantoren in Leuven en het Nederlandse Houten, beschikt  Lannoo reeds over een divisie die zich richt op de academische en professionele markt”, zegt ze. “Academia Press en LannooCampus zijn in hun contacten met universiteiten en hogescholen en ook door hun specialisaties aanvullend en zullen elkaar versterken.”

Academia Press zet haar werk vanuit het Gentse kantoor onder dezelfde naam verder. De huidige uitgeefdirecteur van Academia Press, Peter Laroy, had reeds voor de overnamegesprekken beslist om de uitgeverijsector op 1 oktober 2015 te verlaten en wordt vervangen door een nieuwe uitgever die zal rapporteren aan Hilde Vanmechelen, uitgeefdirecteur van LannooCampus. Peter Laroy blijft ook na zijn vertrek nog adviseur bij Academia Press.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.