Nieuws Oost-Vlaanderen Actonomy gaat in zee met Agilitas

Actonomy gaat in zee met Agilitas

Actonomy gaat in zee met Agilitas

ZWIJNAARDE – Agilitas, één van de grootste uitzendgroepen in België, heeft Actonomy uitgekozen om zijn Carerix rekruteringsplatform te voorzien van een searching en matching technologie. Flexibiliteit, configureerbare engine en een uiterst vlotte samenwerking zorgden ervoor dat Actonomy het haalde van zowel gevestigde waarden als nieuwkomers in de sector.

Agilitas is een van de grootste spelers op de Belgische HR-markt. Het bedrijft gespecialiseerd in uitzendarbeid voor arbeiders en bedienden telt meer dan 300 consultants die allemaal met de rekruteringssoftware van Carerix werken. Daarin zit standaard een module die grote hoeveelheden data van kandidaten en vacatures matcht. Die gaf al een goede kwaliteit, maar de noden lagen nog hoger dan wat al standaard bestond. Dus werd een zoektocht gestart naar een op Artificiële Intelligentie gebaseerde plug-in.

In de zomer van 2020 werd Actonomy als de nieuwe techpartner geselecteerd. Patrick De Wachter, group CTO bij Agilitas Group, licht die keuze toe: “We waren op zoek naar een technologiepartner die flexibel gewichten kan toekennen aan criteria, nieuwe filters kan toevoegen, zowel op het vlak van de kandidaten als van de vacatures, en waar we ook zelf invloed kunnen uitoefenen op het algoritme. Actonomy bleek daarin het verste te staan.”

Flexibiliteit

Vooral de eenvoud om nieuwe filters toe te voegen, valt op bij de plug-in die Actonomy in Carerix inbouwt. Maar ook de manier waarop Actonomy Artificiële Intelligentie combineert met de mogelijkheid om toch nog zelf parameters in te stellen, vormt een absolute meerwaarde. De Wachter: “Door het spelen met de gewichten en criteria en ook door de aanpasbaarheid in hun systeem slagen we er in goede matches te vinden tussen kandidaten en jobs.”

CEO van Actonomy Filip De Geijter is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Agilitas is een heel grote speler in de Belgische HR-wereld. We zijn heel blij dat hun kritische zoektocht naar oplossingen naar Actonomy geleid heeft.”

In het najaar van 2020 is de plug-in van Actonomy geleidelijk aan in het hele kantorennet van Agilitas uitgerold. De Wachter: “Dankzij deze samenwerking kunnen we al onze consultants een eenvoudig te bedienen oplossing bieden waarmee ze makkelijker betere matches kunnen maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio