Nieuws Oost-Vlaanderen Adimat bundelt krachten met Nederlandse Veris

Adimat bundelt krachten met Nederlandse Veris

Adimat bundelt krachten met Nederlandse Veris

Adimat, beter bekend onder de naam Bouwpunt, uit Sint-Martens-Latem wordt aandeelhouder van de Nederlandse evenknie Veris Bouwmaterialengroep, de serviceorganisatie van de hout- en bouwmaterialengroothandelaars van Bouwcenter en Stiho. Onder de naam Bouwpunt exploiteren 18 zelfstandige familiebedrijven in België gezamenlijk 26 vestigingen, onder meer in Eeklo, Aalter, Gent, Oudenaarde, Temse, Wetteren en Ninove. “Adimat is uitgegroeid tot een groepering, die op veel meer terreinen actief is dan alleen het gezamenlijk inkopen en dus ook onderhandelen met fabrikanten”, vertelt Stefaan Ottevaere, voorzitter van Adimat.

Zowel Adimat als Veris zijn serviceorganisaties van onafhankelijke handelaars in hout- en bouwmaterialen. “We hebben zeker niet de intentie Bouwpunt verder uit te rollen in Nederland of omgekeerd”, aldus Stefaan Ottevaere. “De bestaande formules blijven verbonden aan de twee verschillende landen. Dit wil echter niet zeggen dat we achter de schermen niet naar synergiën gaan zoeken.” Ook qua IT heerst zowel bij Veris als bij Adimat de overtuiging dat dit, ook voor een handelaar in bouwmaterialen, een belangrijk competitief voordeel kan betekenen. “Beide organisaties hadden al belangrijke stappen gezet op het gebied van artikelbeheer, CRM en e-commerce en gaan dus ook op dit vlak de krachten bundelen.”

Beide organisaties dragen met een centraal magazijn bij tot de efficiëntie van het voorraadbeheer van de aandeelhouders. Voor Adimat staat dit centraal magazijn in Ninove, voor Veris in het Nederlandse Echt. “Om een betere en snellere logistieke service te bieden, zullen beide magazijnen geïntegreerd worden in Echt. Dit magazijn biedt niet alleen plaats aan een zeer grote voorraad, het is ook volledig geautomatiseerd.” Adimat is goed voor een omzet van 350 miljoen euro, tegenover een omzet van 600 miljoen euro bij Veris. Ze zijn beiden lid van Euro-Mat, een Europese groepering van inkooporganisaties.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.