Nieuws Oost-Vlaanderen Adviesbedrijf uit Maldegem en installatiebedrijf uit Zomergem failliet

Adviesbedrijf uit Maldegem en installatiebedrijf uit Zomergem failliet

Adviesbedrijf uit Maldegem en installatiebedrijf uit Zomergem failliet

zfailluntitledAls het in Parijs regent druppelt het in Brussel. En in Parijs, en bij uitbreiding heel Frankrijk, is een heuse sociale storm aan het woeden die tot hallucinante beelden leidt van kilometerslange files met auto’s die brandstof willen tanken bij benzinestations die wel nog bevoorraad worden, van woedende betogers die alles wat los en vast zit proberen te vernielen en van steeds onmachtiger ogende ordestrijdkrachten.

Zover is het in ons lang nog niet maar de staking van de cipiers, de nationale betoging en de aangekondigde nationale staking wijzen toch ook op een heel diepe onvrede. Die sociale onrust kunnen ondernemers nochtans missen als kiespijn, zeker nu de onzekerheid in Europa blijft toenemen.

In Oostenrijk is maar op de valreep vermeden dat de extreem-rechtse kandidaat Norbert Hofer tot president werd verkozen, maar daarmee is de vluchtelingencrisis niet opgelost. De problemen van Griekenland zijn verre van opgelost en in Spanje is het uitkijken naar de uitslag van de nieuwe verkiezingen. Als de Britten in het referendum van eind juni aangeven dat ze liever niet langer deel uitmaken van de Europese Unie, zal dat eveneens zware gevolgen hebben, al lijkt niemand die op dit moment nog precies te kunnen inschatten.

Ondertussen blijft de Europese centrale bank elke maand 80 miljard euro uitgeven in de hoop zo de economische motor opnieuw te doen aanslaan, maar dat lukt niet echt. Kortom, het ziet er nog niet dadelijk naar uit dat de tijden weer rooskleuriger gaan worden en dat blijft de opdracht voor ondernemers om hun zaak staande te houden bemoeilijken.

Vorige week moesten opnieuw een tinwtigtal Oost-Vlaamse bedrijven de boeken neerleggen, waaronder een adviesbedrijf uit Maldegem en een installatiebedrijf van sanitair en verwarming uit Zomergem. De volledige lijst vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.