Nieuws Oost-Vlaanderen Aertssen Logistics automatiseert interne logistieke processen en outbound registratie

Aertssen Logistics automatiseert interne logistieke processen en outbound registratie

Aertssen Logistics automatiseert interne logistieke processen en outbound registratie

STEKENE/BEVEREN – Aertssen Logistics – expert in transport en logistiek van diverse types van machines – zocht voor haar verdeelcentrum nabij de Antwerpse haven naar een oplossing om haar interne logistieke processen en de registratie van uitgaande machines te automatiseren. Het tevens Oost-Vlaamse Aucxis implementeerde er daarom zijn RFID-technologie.

Het hoge aantal te verwerken assets – op jaarbasis +/- 10.000 hoogwerkers en agrarisch materieel – en de vaak grote gelijkenissen tussen de machines onderling maakten van inventarisatie met pen en papier een intensieve en foutgevoelige opdracht voor Aertssen Logistics uit Beveren. RFID kwam al snel naar voor als de geschikte technologie om hun stock sneller en correcter te beheren, alsook om de uitlevering van machines foutloos te laten verlopen.

Aucxis implementeerde de NOVA Asset Management-oplossing. Een combinatie van deze RFID-modules zorgt voor een efficiëntere en accuratere registratie, lokalisatie en inventarisatie van de machines via handscanners, alsook voor de registratie van uitgaande bewegingen via vaste en mobiele RFID-buitenportalen.

“NOVA helpt ons bij het lokaliseren en inventariseren van de gestockeerde machines; we spreken hier over een tijdswinst van 50%”, aldus Wouter Clissen, Logistics Manager bij Aertssen Logistics. “Bovendien wordt de menselijke foutenlast dankzij de uitgangscontrole volledig uitgesloten en kunnen onze medewerkers met een gerust hart efficiënter werken.”

In de toekomst wenst Aertssen Logistics nog verder door te automatiseren met nummerplaatherkenning op het vaste portaal voor automatische detectie van de vrachtwagens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.