Alcoholvrije NONA Drinks breidt assortiment uit met NONA Ginger

Naast Nona June en Nona Spritz, lanceert de Gentse Charlotte Matthys nu ook Nona Ginger. Het drankje bestaat uit gember en een mix van 12 verschillende kruiden.

Wat in 2018 begon als een persoonlijk experiment in de zoektocht naar een alcoholvrij alternatief voor de mierzoete mocktails, is uitgegroeid tot één van de allereerste alcoholvrije sprits ter wereld. De toen 25-jarige bio-ingenieur Charlotte Matthys bracht haar versie van de alcoholvrije gin op de markt: Nona June. Al snel volgde NONA Spritz, een alcoholvrije versie van de bekende Aperol Spritz. Intussen zijn zowel NONA June als NONA Spritz in een 10-tal landen verkrijgbaar en vielen beiden al heel vaak in de prijzen.

Verfijnde smaken

De gemberliefhebbers kunnen nu ook proeven van Nona Ginger. “Het is een gebalanceerde mix geworden van 12 gedestilleerde kruiden, met oa. yuzu, verbana, kurkuma en uiteraard Ginger als hoofdingrediënt. Ook voor deze variant gaan we voor balans en verfijnde smaken. Heel wat van de huidige gemberconcentraten zijn zeer overheersend van smaak en bevatten veel suikers. Dit willen we vermijden. Naast gember proef je ook een zachte citrussmaak. Er is meer gelaagdheid in het smaakpalet”, zegt Charlotte Matthys.