Nieuws Oost-Vlaanderen Allereerste hoogbeveiligde parking voor vrachtwagens in Kalken

Allereerste hoogbeveiligde parking voor vrachtwagens in Kalken

Allereerste hoogbeveiligde parking voor vrachtwagens in Kalken

KALKEN – Langs de E17 in Kalken is de Level 4 Truck Parking van G4S en Total opengegaan. Dat is de allereerste hoogbeveiligde vrachtwagenparking van niveau 4 in België. Een strikte toegangscontrole moet garanderen dat dezelfde chauffeur met dezelfde vrachtwagen het parkeerterrein binnen- en buitenrijdt.

“Criminaliteitsstatistieken tonen aan dat het aantal ladingdiefstallen de voorbije jaren gestegen is. Daarnaast neemt ook het aantal incidenten met verstekelingen toe. Niet enkel de Europese maar ook de Vlaamse overheid is zich bewust van de nood aan goed beveiligde vrachtwagenparkings”, zegt Vlaams minister Ben Weyts die de parking officieel mocht inhuldigen. “Deze nieuwe, hoogbeveiligde parking komt nu tegemoet aan deze nood.”

Strenge controle

Een vrachtwagenchauffeur identificeert zich met een persoonlijke code bij aankomst aan de parking. Daarna krijgt hij een ticket. Camera’s nemen intussen een foto van de bestuurder en de nummerplaat. Bij vertrek voert de chauffeur zijn ticket en persoonlijke code aan de uitrit in, terwijl een ANPR-camera de nummerplaat opnieuw controleert. Wanneer alles overeenkomt, gaat de slagboom vanzelf omhoog.

Bij twijfel of onjuiste gegevens neemt een operator van de G4S-meldkamer de controle over. Deze operatoren voeren ook controlerondes met van op afstand bestuurbare camera’s uit. Zo detecteren en verhelpen ze eventuele onregelmatigheden.

“De grootste troef is ongetwijfeld dat deze parking quasi volledig geautomatiseerd werkt. Ruim 95 procent van alle vrachtwagens kan de parking zonder menselijke tussenkomst verlaten. Dit vertaalt zich in een beduidend lagere operationele kost”, zegt Jean-Paul Van Avermaet, cluster managing director G4S Belgium, France, Luxemburg & Morocco.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.