Nieuws Oost-Vlaanderen Allthingstalk bekrachtigt pioniersrol rond Internet of Things

Allthingstalk bekrachtigt pioniersrol rond Internet of Things

Allthingstalk bekrachtigt pioniersrol rond Internet of Things

hero_mainZaakvoerder Peter Leemans van Allthingstalk  gelooft rotsvast in de digitale transformatie die organisaties grondig dooreen zal schudden en die zal worden aangestuurd door Internet of Things (IoT) . Zijn bedrijf wil in die ontwikkelingen dan ook een pioniersrol spelen. Vandaar dat Allthingstalk als eerste toetrad tot het IoT incubatiecentrum aan de Gentse Ajuinlei.

“We hebben een open en schaalbaar IoT-platform ontwikkeld dat miljarden geconnecteerde toestellen kan ondersteunen”, zegt Peter Leemans. “We helpen organisaties die zich geconfronteerd zien met een disruptieve markt of die zelf voor disruptie willen zorgen door hun producten, diensten en modellen drastisch te vernieuwen.”

Het besef dat de digitale transformatie organisaties zal dwingen tot grondige veranderingen begint volgens Leemans wel door te dringen, maar zeker in kmo’s zijn de bedrijfsleiders nog meer bezig met de dagelijkse beslommeringen en nemen ze  onvoldoende tijd voor reflectie over hoe IoT ook voor kleine organisaties een echte “game changer” zal zijn.

“Dankzij ons platform, gebaseerd op web 3.0 komen de virtuele wereld, de sociale media en de fysieke wereld samen, zodat organisaties en overheden de mogelijkheden krijgen om hun businessmodellen aan de toekomst aan te passen. Via dat platform bieden we immers bouwstenen aan die organisaties in staat stellen om in enkele dagen prototypes te bouwen van hun innovatieve producten. Alles moet steeds sneller gaan en IoT biedt daarvoor een uitstekende hefboom. Ons Smart Living Project geeft alle toestellen een stem en een brein, zodat alles met elkaar verbonden is en zodat de technologie echt ten dienste staat van de maatschappij.”

Samen met Studio Dott en Mobistar organiseert Allthingstalk ook de wedstrijd IOTOPIA, een   een gratis wedstrijd voor jongeren uit de derde graad secundair onderwijs – ongeacht de studierichting. Jongeren kunnen in groep of in klasverband deelnemen en een eigen IoT-project opstarten. De bedoeling is om voor een probleem stapsgewijs een idee uit te werken tot een concreet prototype. Het ontwerpbureau Studio Dott ontwikkelde de ‘ideation’-methodologie hiervoor. De ideeën komen terecht  op een website waarbij iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet. De uitwerking van het idee gebeurt aan de hand van een IoT-starterspakket ontwikkeld door AllThingsTalk en uitgerust met een Mobistar-simkaart. Dat moet meteen ook mobiele oplossingen mogelijk maken: niet onbelangrijk wanneer je het over IoT hebt.

Geïnteresseerde leerkrachten hebben nog tot eind september tijd om een klas of groep in te schrijven. De bedoeling is om in april volgend jaar de uiteindelijke winnaars bekend te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.