Nieuws Oost-Vlaanderen Alternatieve wijnbeurs voor tweede keer in Gentse Voorhaven

Alternatieve wijnbeurs voor tweede keer in Gentse Voorhaven

Alternatieve wijnbeurs voor tweede keer in Gentse Voorhaven

GENT – De tweede editie van de wijnbeurs PURR (met extra nadruk op de eind-R, uitgesproken op zijn Gents) nadert met rasse schreden. In het weekend van 2 en 3 juni komen dertig wijnmakers uit heel Europa naar de prachtige kelders van Loods 20, een historische katoenopslagplaats in de Voorhaven van Gent, om hun verhaal, visie en wijn voor te stellen aan het publiek.

Met PUR focussen de drie jonge, Gentse oprichters – Jason Zappa Janse, Stijn Demeulemeester en Tristan Lybaert – op wijnmakers die met veel respect voor mens en natuur hun wijn produceren. Hoewel deze wijnen courant bekend staan onder de term “natuurlijk”, proberen ze die term te vermijden, aangezien de wijnmakers in kwestie simpelweg “wijn” maken. Het resultaat zijn (h)eerlijke terroirproducten.

Kwaliteit eerder dan kwantiteit

De line-up van wijnmakers is gericht op kwaliteit, meer dan op kwantiteit, om persoonlijk contact tussen wijnmakers en publiek te garanderen – iets wat het drietal zelf uitermate belangrijk vindt. “We proberen zo goed als mogelijk samen te werken met wijnmakers die perfect in het PUR plaatje passen, en ons ook steunen in het promoten van wijn, natuur en haar makers,” stelt Stijn. De deelnemende wijnmakers zijn terug te vinden op de website.

Kleinschalige, duurzame en artisanale productie

PUR wil een bepaalde levensstijl en -overtuiging neerplanten, met veel nadruk op het belang van kleinschalige, duurzame en artisanale productie, en hoe juist daaruit pure producten voortkomen. Veel van de wijnmakers die meedoen aan PUR geven een voorbeeld van hoe we beter met de natuur zouden moeten omgaan. Dat maakt van PUR een informatief, educatief en culinair totaalconcept, ondergedompeld in een sfeervolle en laagdrempelige context.

De beurs opent haar deuren op zaterdag tussen 15u en 22u en op zondag tussen 11u en 18u. Dagtickets kosten €10 en zijn verkrijgbaar via de website. Meer dan 150 wijnen zullen geproefd en aangeschaft kunnen worden.

PUR Village

Op vrijdag 1 juni opent ook de PUR Village haar deuren om 17u00 op het verhoogd platform van Loods 20. De Village is een open en gratis toegankelijke plek van ontspanning voor iedereen, het hele weekend door. Het PUR-team bemant zelf een bar met een uitgebreide selectie van wijnen uit de kelders en werkt voor zij die liever een fris biertje drinken samen met Brouwerij ‘t Verzet uit Anzegem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.