Nieuws Oost-Vlaanderen Aluprof geeft X2 Boutique Office mee vorm

Aluprof geeft X2 Boutique Office mee vorm

Aluprof geeft X2 Boutique Office mee vorm

Aluprof S.A. heeft in het Poolse Warschau een bijzonder kantoorgebouw mee vorm gegeven. Het internationale bedrijf met vestiging in Dendermonde, leverde diverse aluminiumsystemen aan voor de bouw van de X2 Boutique Office. Deze werd door het Belgisch-Poolse archtictenbureau Project PBPA in een postindustriële stijl ontworpen. Het kantorencomplex combineert staal, glas en baksteen en doorbreekt zo de typische architectuur in de Poolse hoofdstad.

Niet alleen in de atypische architectuur, maar ook in het gebruik van hoogwaardige materialen onderscheidt het kantoorgebouw zich. Bij de realisatie van het X2 Boutique Office werd van aluminiumsystemen van Aluprof gebruik gemaakt. Voor de gordijngevel werd op het MB-SR50N systeem beroep gedaan. Dit systeem omvat brede postprofielen en latprofielen die met moderne accessoires en verbindingsprofielen combineerbaar zijn. De vorm van de aluminiumstroken en -lijsten maakte het mogelijk om een esthetische en duurzame gevel met dunne, zichtbare scheidingslijnen te realiseren. Ook het raam- en schuifdeurensysteem van Aluprof werden in het nieuwe kantorencomplex geïntegreerd.

Aluprof S.A. is een globale fabrikant van aluminiumsystemen voor de bouwsector en onderdeel van de groep Kety S.A. Het assortiment omvat vensters-, deuren-, gevels-, rolluiken- en poortsystemen, alsook betrouwbare brandbescherming en gecertificeerde oplossingen voor passieve huizen. Aluprof is lid van de Federatie van Aluminium Constructeurs in België en biedt in haar vestiging in Dendermonde werk aan een twintigtal mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.