Nieuws Oost-Vlaanderen Anabel Van Durpe uitgeroepen tot vastgoedstudent van het jaar

Anabel Van Durpe uitgeroepen tot vastgoedstudent van het jaar

Anabel Van Durpe uitgeroepen tot vastgoedstudent van het jaar

Anabel Van Durpe heeft op de Real Estate Awards een hoofdprijs weggekaapt. Uit inzendingen van alle Vlaamse hogescholen sprong haar eindwerk eruit. In Tour & Taxis in Brussel werd de voormalige studente van Odisee Hogeschool Aalst dan ook uitgeroepen tot beste vastgoedstudent van het jaar. “Ik ben net afgestudeerd en werk nu als syndicus in een kantoor in Aalst. De prijs is een erkenning en moedigt me aan om verder te doen”, aldus de winnares.

Het eindwerk van Anabel Van Durpe kaderde in de problematiek van oude appartementsgebouwen, meer bepaald rond de Vlaamse dakisolatienorm. “Sinds 2015 stelt die norm dat het dak van iedere zelfstandige woning voldoende geïsoleerd moet zijn. Wanneer die regel niet wordt nageleefd, krijgt het gebouw strafpunten in het kader van de Vlaamse wooncode en riskeert het om ongeschikt voor verhuur te worden verklaard”, legt Anabel Van Durpe de focus van haar onderzoek uit. De norm werd zowel bouwtechnisch als juridisch benaderd. Daarnaast bevatte het eindwerk ook praktijkvoorbeelden van hoe syndici daarmee moeten omgaan. “Het was niet eenvoudig om onderzoek te verrichten naar een norm die nog maar pas van kracht is. Ik ben tevreden dat mijn eindwerk kan dienen als naslagwerk om de dakisolatienorm ook in de praktijk toe te passen.”

Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed uit Oud-Turnhout werd vastgoedondernemer van het jaar. De prijs van vastgoedbelofte 2017 was weggelegd voor Tine Dujarding van Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk. De awards zijn een initiatief van de Confederatie van Immoberoepen. Ze bekronen, inspireren en stimuleren het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.