Nieuws Oost-Vlaanderen ‘Andermans Zaken’ zoekt bedrijven in moeilijkheden
Oost-Vlaanderen

‘Andermans Zaken’ zoekt bedrijven in moeilijkheden

Andermans zaken is een televisieprogramma op Eén waarin Kamal Kharmach ondernemers van noodlijdende bedrijven helpt om hun zaak te redden. In het najaar van 2020 werd de eerste reeks uitgezonden. Voor het tweede seizoen is Kamal nog op zoek naar ondernemingen in moeilijkheden.

Tijdens het eerste seizoen deed comedian Kamal Kharmach, die ook een expert bedrijfseconomie is, al een succesvolle interventie bij het Gentse Atelier Mestdagh dat de ambacht van glasramen nieuw leven in wil blazen. Ook Captain Cork riep Kamals deskundige hulp in. Deze voormalige Starter van de week bij Made in verkoopt handtassen en boekentassen uit kurk en had op dat moment nog een concept store in Beveren.

In het programma gaat Kamal samen met de ondernemers op zoek naar een gepaste oplossing voor hun problemen. Hij observeert er de dagelijkse gang van zaken en de uitdagingen en moeilijkheden waar de bedrijfsleiders mee te maken krijgen. Doorheen de aflevering bespreekt hij ook de casus met zijn studenten aan de Karel de Grote Hogeschool. Na een analyse van de boekhouding identificeert hij aan de hand van de cijfers de oorzaken van de problemen waar het bedrijf mee kampt en zoekt hij samen met experts in het specifieke vakgebied mee naar structurele oplossingen.

Ken je of heb je een onderneming in moeilijkheden en kan de zaak de professionele hulp gebruiken van Kamal? Dan kan je een mailtje sturen naar trixie.robijns@vrt.be