Annabel bij haar collectie Portugese wijnen. Foto Erwin Mynsberghe

Annabel en Jeroen openen opvolger van wijnhandel Quinta das Vinhas

AALTER - Liefhebbers van zuiderse wijnen kunnen vanaf volgend weekend terecht bij Quinta das Vinhas 2.0 in de Stationsstraat in Aalter. Sommeliers van dienst zijn Annabel De Cramer (43) en haar man Jeroen Hooft (59).

De naam Quinta das Vinhas zal bij veel wijnliefhebbers uit regio Aalter een belletje doen rinkelen. De wijnwinkel van Marnix Buysse en Carline D’hertoge opende in 2011 aan de Boomgaard. Omdat ze meer ruimte nodig hadden, verhuisden ze in 2020 naar het Aalterse industriepark, maar eind vorig jaar besloten ze de verkoop aan particulieren stop te zetten.

Dat was echter zonder wijnliefhebbers Annabel en Jeroen gerekend. Onder de naam Quinta das Vinhas 2.0 openen ze komend week hun wijnwinkel aan de Stationsstraat, tegenover de parking van de Carrefour.

Uitdaging

“Ik zit in het jeugdbestuur van SK Bellem, waar ik onder andere verantwoordelijk ben voor de sponsoring”, vertelt Annabel. “Omdat Marnix en Carline regelmatig langs kwamen om wijn en cava te leveren, wisten ze mij te vertellen dat ze er mee stopten. Mijn man en ik zijn amateur-wijnliefhebbers die op reis altijd een wijndomein weten te vinden en toen ik dit vertelde, had hij onmiddellijk het gevoel dat voor ons een nieuwe uitdaging was. Ik werk als lerares onder andere in Ten Dries in Landegem en mijn man is bedrijfsleider. We gaan daar niet definitief mee stoppen, maar de focus zal wel op de wijnwinkel liggen.”

Terug naar centrum

Opmerkelijk, met hun zaak keert Quinta das Vinhas terug naar het centrum van Aalter. “Dat was het eerste wat Marnix en Carline zeiden: open een winkel voor particulieren in het centrum", zegt Annabel. "Zij kregen heel veel telefoontjes binnen van mensen die wilden komen proeven of wijnpakketten bestellen. Zoals de naam van de zaak doet vermoeden, ligt ook bij ons de focus op Spanje en vooral Portugal. Marnix en Carline hadden op dat vlak een grote reputatie opgebouwd, waardoor we de naam niet wilden veranderen, we voegen er enkel ‘2.0’ aan toe. We nemen namelijk hun gamma over en zullen dit de komende jaren uitbreiden met betaalbare pareltjes die we willen ontdekken tijdens onze bezoeken aan lokale wijnboeren. Daar willen we echt een band mee opbouwen."