Foto Chris Bosseloo

Anneleen viert dertigste verjaardag van haar lingeriewinkel Dreams

LEDE - Lingeriewinkel Dreams aan de Hoogstraat bleef twee weken gesloten voor grondige opfriswerken ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de zaak. Het voorbije weekend heropende de winkel en verwelkomde eigenares Anneleen Vinck (50) de klanten met een hapje en een drankje om dat te vieren.

Anneleen droomde al sinds haar twaalfde van een eigen winkel. “Ik maak hier met mijn zaak al 30 jaar mijn kinderdroom waar”, zegt Anneleen. “Ik twijfelde toen tussen een lingeriewinkel en een cadeauwinkel. Ik ben blij dat het de eerste keuze is geworden.” Voor ze startte als uitbaatster van haar eigen zaak maakte Anneleen op aandringen van haar ouders wel eerst haar studies af, iets waar ze nog geen minuut spijt van heeft.

Doorheen de jaren volgde ze een cursus etalagiste en omdat ook de winkel van Anneleen het moeilijk had tijdens de coronaperiode kwam daar ook nog een opleiding in stikken bovenop. Iets wat haar uiteindelijk heel goed van pas blijkt te komen. “Alles wat ik daar leerde, kan ik in praktijk omzetten in mijn winkel”, geeft Anneleen nog mee.

Het voorbije weekend heropende Anneleen haar totaal vernieuwde winkel en vooral de vaste klanten kwamen een kijkje nemen. “Door de jaren heen heb ik een vast cliënteel opgebouwd”, licht Anneleen toe. “Dat schept een vertrouwensband en dat maakt het voor mij ook makkelijker in te schatten welke smaak de mensen hebben. Ook de maten van mijn vaste klanten ken ik nagenoeg allemaal uit het hoofd. Een persoonlijke bediening wordt toch nog steeds erg geapprecieerd, zeker in onze sector.”