Nieuws Oost-Vlaanderen Aquaconcept en Saartje Vandendriessche leggen uniek bedrijfsbos aan in Hamme

Aquaconcept en Saartje Vandendriessche leggen uniek bedrijfsbos aan in Hamme

Aquaconcept en Saartje Vandendriessche leggen uniek bedrijfsbos aan in Hamme

HAMME – Een eigen bedrijfsbos? Het is iets nieuws, én origineels, maar het Oost-Vlaamse bedrijf Aquaconcept, gespecialiseerd in doucheconcepten, doet het. Afgelopen zaterdag staken ze de spade in de grond in Hamme, op een terrein van 1 ha groot. Samen met Eén-gezicht Saartje Vandendriessche, burgemeester Herman Vijt, en een honderdtal medewerkers, klanten, familie en vrienden legden ze er een bedrijfsbos aan, waarvan de hele buurt – en bij uitbreiding heel Vlaanderen – kan genieten.

Het gaat om een ruim perceel in Hamme, dat al grotendeels schraal beplant is met populieren. “Het is alvast niet de bedoeling deze populieren te kappen, zoals in het verleden op andere terreinen wel eens gebeurde”, verduidelijkt Raf Geudens, CEO van Aquaconcept. “Opzet is dat de bomen behouden worden, maar dat we ze tegelijkertijd gebruiken om een volwaardig, kwalitatief, biodivers bos uit te bouwen.”

 

Of nog concreter: de nieuwe struiken en bomen worden onder en tussen de ranke populieren geplant. In totaal werden dit weekend zo liefst 2000 nieuwe bomen en heesters geplant. Binnen een tiental jaren verwachten we dan dat de populieren helemaal volgroeid zijn en beginnen af te sterven. De jong opgegroeide bomen, die zaterdag werden geplant, zullen dan de overhand nemen en al snel zal Hamme zo een premium bedrijfsbos krijgen.

“Vanuit Aquaconcept zijn we bijzonder verheugd om dit bedrijfsbos te kunnen realiseren”, aldus Raf Geudens, CEO van Aquaconcept.

“We zijn stilaan uitgegroeid tot de grootste speler op de Belgische markt voor douches op maat, maar willen met dit bos ook heel concreet onze verantwoordelijkheid nemen wanneer het over de klimaatproblematiek gaat. En belangrijk, we doen dit niet alleen met woorden, maar ook in daden. Met de aanleg van dit bedrijfsbos dat voor iedereen toegankelijk is, willen we ons onderscheiden en meebouwen aan een gezonde toekomst van ons allen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.