Nieuws Oost-Vlaanderen Architectuur en beleving staan centraal in shoppingpark Driespoort Deinze

Architectuur en beleving staan centraal in shoppingpark Driespoort Deinze

Architectuur en beleving staan centraal in shoppingpark Driespoort Deinze

driespoort image-2015-04-03 (1) (1)Driespoort Shopping Deinze wordt momenteel opgetrokken op een zeer strategische locatie, aan de grens van West- en Oost-Vlaanderen, in een economisch sterke regio. Projectontwikkelaar Hendrik De Keukeleire van
NV De Kortrijkse Toren blaast er een oude industriële site nieuw leven in met een project voor wonen, werken en winkelen.

Niet alleen door de sterke locatie  wil Driespoort Sopping zich onderscheiden, maar ook door de architectuur en de aandacht voor de omgeving. Alle retailspecialisten zijn het er immers over eens dat beleving in de multichannelomgeving van vandaag het sleutelwoord is.

De gemakkelijke bereikbaarheid van de site voor automobilisten, gebruikers van het openbaar vervoer, voetgangers en fietsers is alvast een grote troef om de beleving te ondersteunen.

Driespoort Shopping Deinze is bovendien een site met een bijzondere architectuur, gebaseerd op flexibiliteit, milieuvriendelijkheid , convenience en met oog voor sterke commerciële mogelijkheden. Het ontwerp is het resultaat van een goede samenwerking tussen de stedelijke diensten, het Nederlandse ontwerpbureau MAXWAN, dat voornamelijk instond voor de stedenbouwkundige invulling en architect Rudy Vandeputte van het Brugse architectenbureau ARCHI 2, die in zijn ontwerp komaf heeft gemaakt met het klassieke beeld van de “baanwinkel” en voor een sterke inpassing met het bestaande stedelijke weefsel heeft gezorgd.  Betonplinten, kroonlijsten en afwisselende geveldelen zorgen voor een heel eigen look.

Het ontwerp van de omgeving is dan weer het resultaat van een goede samenwerking tussen de stedelijke diensten, het architectenbureau ARCHI 2 en het Gentse landschapsbureau Avalon L+E.

“Daarbij is veel aandacht uitgegaan naar verlichting en groeninrichting”, zegt landschapsarchitect Philippe Vermeulen van Avalon L+E. “Dit zijn de basiselementen  voor een open, knusse en natuurlijk aanvoelende ruimte, waarin esthetiek en beleving hand in hand gaan.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.