Nieuws Oost-Vlaanderen Argent Alu op overnamepad in West-Vlaanderen

Argent Alu op overnamepad in West-Vlaanderen

Argent Alu op overnamepad in West-Vlaanderen

KRUISHOUTEM – Argent Alu, actief in de markt van bouwbeslag sinds 1909, neemt het West-Vlaamse Louage & Wisselinck over, een familiebedrijf uit Ardooie beter bekend onder de merknaam ROB. Zowel het bestaande Argent Alu merk argenta als ROB blijven naast elkaar bestaan. Beide spelers samen zijn goed voor ruim 30 miljoen euro omzet.

Met deze overname wil Argent Alu zich nog sterker profileren als totaalaanbieder van gespecialiseerde oplossingen voor binnendeuren. In de markt is er overduidelijk sprake van een trend om compacter en kleiner te wonen. Plaatsbesparende schuifdeuren bieden dan een oplossing om het maximum te halen uit steeds beperktere beschikbare ruimtes. Met nu ook de specifieke oplossingen van schuifdeurspecialist ROB in het assortiment, zorgt Argent Alu  ervoor dat deurproducenten, schrijnwerkers en interieurspecialisten voortaan voor elke toepassing via éénzelfde distributiekanaal de best mogelijke oplossing aangeboden krijgen.

Kwaliteit voorop

Met z’n ruim 100 jaar ervaring in de bouwbeslagmarkt, heeft Argent Alu (vooral gekend onder de merknaam argenta) een vooraanstaande marktpositie opgebouwd in België. De drang naar kwaliteit maakte altijd het verschil. De roots van het bedrijf liggen in de productie van paumellen en scharnieren. De recente exponentiële groei heeft het vooral te danken aan het succes van de invisidoor, een minimalistisch deurconcept voor zowel draai-, pivot- als schuifdeuren waarbij scharnieren en omlijstingen niet langer zichtbaar zijn. Argent Alu telt 50 medewerkers en mikt op een omzet van 13,3 miljoen euro in 2017.

Louage & Wisselinck, beter gekend onder de merknaam ROB, is sedert de oprichting in 1939 uitgegroeid tot een gevestigd familiebedrijf met 120 medewerkers te Ardooie en een omzet van circa 17 miljoen euro. Volgens zaakvoerder van Agent Alu zal er nu ook naar het buitenland worden gelonkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.